Det er singelen "Drep meg" slippes først.

– "Drep meg" er en vanvittig energisk og fengende låt, og etter vår mening noe av det beste de har laget. Albumet slippes 30. september og har en sterk dagsaktuell tematikk, sier Anna Ofstad fra EDDA Music.

Albumet "Goldenboy" følger det kritikerroste "Opp de nye blanke" (2015) og blir det fjerde i rekken. I likhet med 2015-suksessen er også "Goldenboy" preget av konsise og eksplosive låter, men i motsetning til tidligere album, går det en sterk rød tråd gjennom det hele.

– Vi er Goldenboys. Vi har vunnet dette lotteriet. Hvite middelklassegutter er the peak av eksistensen. På alle andres bekostning, sier vokalisten Edvard Valberg som opprinnelig er fra Søgne.

I følge bandet handler "Drep meg" om tiden vi lever i, og ikke minst livet vi har blitt født inn i: Privilegiene man har som hvite, og i Honningbarnas tilfelle menn. Om den norske middelklassens tilsynelatende problemfrie sfære, og om friheten det gir oss. Tematikken på Goldenboy sirkler rundt behovet vårt for å oppsøke frykt, få utløp for berettiget og uberettiget aggresjon, og total ansvarsfraskrivelse.

– Aggresjonen og kaoset tilhører alle og vi vil ha det gøy. Det uforutsigbare er akilleshælen til alle maktstrukturer og det er på tide noen tar den. Det er dette plata handler om, forklarer Valberg videre.

Drep meg manifesterer sitt budskap på velkjent Honningbarna vis, med tekstlinjer med et humoristisk tilsnitt.

– Så jeg bryr meg ikke om de i båter. Jeg har prøvd rafting, æ har vært på haik, er et tekstutdrag fra den nye singelen.

"Goldenboy" ble spilt inn live og ferdig mastret på én uke i Amper Tone Studio. Albumet markerer også Honningbarnas nye gitarist, Simen Følstad Nilsens, første bidrag i albumsammenheng.

I oktober holder bandet som består av Edvard Valberg (vokal og cello), Lars Emmelthun (bass), Christoffer Trædal (gitar), Simen Følstad Nilsen (gitar), og Nils Jørgen Nilsen (trommer), konsert i større byer i Norge, Sverige og Danmark.