MANDAL For 25. gang ble æresbevisningen Årets Betongelementfabrikk tildelt en av Betongelementforeningens bedrifter. Det var bygg.no som først omtalte saken.

Fabrikksjef Tommy Svensson er stolt over utmerkelsen, og mener mye av årsaken til at de vant blant annet er godt samarbeid mellom de ansatte.

– Vi har et ukentlig tavlemøte med alle ansatte, og det siste året føler jeg jeg egentlig bare har stått og skrytt av dem, sier fabrikksjef ved Contiga Mandal, Tommy Svensson.

Bedriften har tidligere feiret 2000 dager uten fraværsskader og hadde 2 prosent sykefravær i 2017.

I tillegg har fabrikken i 2017 hatt det beste resultatet siden oppstarten i 2000 på Gismerøya i Mandal.

– Og vi har ny produksjonsrekord med 165.000 kvadratmeter hulldekke. Den forrige rekorden var på 144.000 kvadratmeter, sier Svensson.

Fokus på miljø

Bygg.no skriver at juryen ønsket å fremheve bedrifter som har gjort en særlig innsats på miljøområdet.

– Vi har redusert strømforbruket med 65 prosent årlig siden 2012, sier Svensson og forklarer at det henger sammen med et styringssystem som justerer blant annet varme etter behov.

– Når vi herder elementene så må vi ha varme i støpebordet, her har vi tidligere hatt for mye varme på i forhold til behovet, forklarer han videre.

I tillegg har Contiga Mandal kommet langt i utfasing av fyringsolje, og har erstattet dette med elektrokjeler.

– Vi er jo også fremtidsrettet, noe juryen vektla, ved at vi har begynt å ta i bruk videoopplæring på mange av våre prosedyrer, avslutter Svensson.