KRISTIANSAND: Rundt klokken 07.00 søndag morgen fikkpolitiet melding om at mannen de hadde skutt tidligere på morgenenvar død.

– Han var ved bevissthet da han kom på sykehus, sieroperasjonsleder i Agder politidistrikt Per Kristian Klausen til VG.Mannen var i 30-årene. Hans pårørende er varslet, sier politiet.

MER: Politiet holder pressebrief om hendelsen.

Politiet vil foreløpig ikke si noe omforanledningen til skyteepisoden, men sier at de på bakgrunn av enkonkret melding visste at den mistenkte skulle ha våpen, opplyserdistriktet til VG. Meldingen kom inn 04.43 søndag morgen.

– Dettetipset legitimerer at vi bevæpner oss og gir oss et signalement.Deretter er det et kort hendelsesforløp før mistenkte blir skutt,sier stabssjef og leder av Felles operativ enhet, Bård Austad, tilVG.

Kun et kvarter etter første tips stopper gjerningsmannen rettnord for Kristiansand sentrum. Da har det pågått en biljakt gjennombyen.

– I løpet av den perioden påtreffer vi mistenktes bil flereganger, og minst en av disse gangene skyter han mot oss før hanstikker av. Situasjonen var såpass skarp at patruljen skyter hamnår han påtreffes igjen nord for sentrum, sier Austad. Ingen er såvidt politiet vet skadet i forbindelse med hendelsen som utløstepolitijakten. Det gjøres tekniske undersøkelser flere steder iKristiansand.

Spesialenheten for politisaker etterforsker denne typen saker, oghar folk på vei til Kristiansand.

Det er uvanlig atpolitiet skyter og dreper noen i Norge. Sist det skjedde var iseptember i fjor, da en mann utenfor Hamar skjøt og skadet enpolitimann, og selv ble drept av politiet.