Det melder Fædrelandsvennen, som i dag er tilstede i retten.

Det var i august at han sammen med en annen person fra barnevernsinstitusjonen Furuly, ranet Mix i Øvrebyen. I retten forteller 15-åringen at de to bestemte seg for å rane stedet samme dagen.

Sliter med søvnen

Den 36 år gamle kvinnelige ansatte skal ha vært i ferd med å gjøre opp kassa for kvelden, da de to unge guttene kom inn. Ekspeditøren rakk å trykke på ransalarmen. Likevel ble hun tapet fast både over munnen og rundt bein og hender. De stjal blant annet kontanter og tobakk for vel 62.000 kroner.

Kvinnen som ble ranet skal ifølge Fædrelandsvennen ha slitt med søvnen i tiden etter ranet.

— Jeg trodde ikke det vi gjorde kunne påvirke henne, men nå i ettertid er det ikke noe godt å tenke på hvordan hun har hatt det, sa 15-åringen og beklaget ranet ifølge fvn.no.

Dagen etter ranet ble deler av ransutbyttet og kniven funnet bak Furulymen fortsatt er deler av ransutbyttet ikke kommet tilrette, og Mix-kiosken krever erstatning. 15-åringen er også tiltalt for å ha gått til angrep på en kvinnelig politibetjent på barnevernsinstitusjonen i mai i år. Hun ble slått, og da han hadde fått på seg håndjern, spyttet han på henne og truet henne på livet. Trusselen mente tiltalte han ikke er skyldig i, skriver Fædrelandsvennen.

Han er også tiltalt for å ha kuttet en person med kniv i Nedre Eiker i juli, men dette sa 15-åringen seg ikke skyldig i og hevder bruken av kniven var i selvforsvar.