LINDESNESREGIONEN: – Allerede søndag kveld kan det begynne å regne litt, det er et nedbørsområde som ser ut til å nærme seg kysten i vest. Det vil gi en mandag preget av regn av og til, sier meteorolog Per Egil Haga.

Uken begynner der med våt, og setter standarden for de kommende dagene. For det vil nærmest bare bli våtere og våtere for hver dag som går.

– Det kommer et lavtrykk inn mot vårt område som bringer med seg mild og fuktig luft. Det er kun onsdagen hvor det ser ut til at skyene kan glippe litt innimellom, sier Haga.

Ingen vinter

Det blir derimot enda mer nedbør på torsdag. Da blir det «mye» nedbør ifølge meteorologen. Og det vil også bli varmt, langt varmere enn hva som er normalen for januar måned.

– Mandag blir temperaturene i overkant av 5 grader, mens det kan bli opp mot 8 varmegrader på tirsdag. Det er vesentlig mildere enn hva som er normalt. Det er ingen vinter i sikte nå, konstaterer meteorologen.

Storm på vei

Og Haga melder også at det fra fredag vil bli enda verre. Da vil værtypen ta en sørlig bane, og det vil bli fare for stormutvikling.

– Det kan bli som stormen som nylig farte over Sørlandet. Det blåste godt, og det er fare for en reprise av stormen, sier Haga.