Søgne Røde Kors Hjelpekorps fikk i oppdrag å lage og gjennomføre en faglig oppdatering for legevaktslegene i Søgne, Songdalen, Vennesla, Iveland, Birkenes, Lillesand og Kristiansand. Søgnes ass. kommuneoverlege Frank R. Andersen tok initiativ til å engasjere Røde Kors i Søgne. Det kom 10 - 20 leger som deltok på øvelsen for å lære. Først var det foredrag med traumeoverlege Kristian Hyllemo og Trond Boye Hansen.

– Det bøtta ned med regn, men så ble vi litt forsinket og bare et kvarter ut i øvelsen sluttet det å regne, sier administrerende leder i Søgne Røde Kors, Tom Erik Dønnestad etter øvelsen.

Han er stolt over Søgne Røde Kose og de som deltok.

– I tillegg er det lærerrikt også for oss i Røde Kors, konkluderer Dønnestad.

Røde Kors hadde 45 markører og sminkører i drift – i tillegg til postdommere som er erfarne Røde Kors Hjelpekorpsere og som også har en yrkesmessig tilknytning til ambulansetjenesten.

– Markørene vi hadde med oss fikk skryt av legene som deltok. De var flinke og realistiske. Til torsdag er det ny øvelse, og da håper vi at enda flere leger kommer. Legene som var der i går ville absolutt anbefale å komme torsdag. Det må jo bety at vi har fått til noe, sier Dønnestad som spesielt sier at de som er med i RØFF (Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp), gjorde en kjempeinnsats.

Budstikka tok turen til vestibylen på Tangvall skole før øvelsen ble igangsatt tirsdag kveld. Her var det mange markører som gledet seg til å gjøre oppgaven. To av dem var Sunniva Aksnes (13) og Celine Aksnes (10) som begge skulle delta som markører. Sunniva forteller at hun er med i RØFF. Celine skulle spille en forvirret person som forstyrrer.

– Det går kjempefint, akkurat som når jeg er hjemme, der forstyrrer jeg også, smilte Celine.

Torsdag kveld skal de samme markørene delta i samme øvelsen.

Se bildeserie fra forberedelsene.