Frida Ånnevik skal ha konsert på Søgne Gamle Prestegård, hvor hun skal fremføre sanger fra sitt nye album «Andre Sanger».

Albumet er ett av hennes mest ambisiøse prosjekter så langt. Det inneholder sangtekster fra artister som Joni Mitchell og Spice Girls, som hun selv har gjendiktet til norsk.

– Søgne er en del av turneen på 15 byer totalt, og jeg gleder meg veldig, sier Ånnevik.

Selv om Ånnevik har besøkt Søgne før, da hun bodde i Kristiansand i syv år, vil dette være første gangen hun spiller her.

Gjensyn med landskapet

– Jeg ser veldig frem til å kunne spille her for første gang. Selv om jeg ikke har noe nær tilknytning til Søgne har jeg svært gode minner fra landskapet her, forteller Ånnevik.

– Hva tenker du på da?

– Da jeg bodde i Kristiansand kunne jeg føle meg litt innestengt, men så jobbet jeg på Agder folkehøgskole et år, og det hjalp. Da fikk jeg tatt bussen ut til Søgne og fikk sett åkerlandskap som ligner det der jeg kommer fra, og da følte jeg meg bedre. Jeg ble et mye bedre menneske av det, sier hun og ler.

Videre forteller Ånnevik at hun gleder seg til å dele den nye musikken med Søgne, og håper at hennes litt fjasete personlighet veier opp for de noe mer alvorlige sangene hennes.

– Jeg håper at musikken min blir oppfattet som nærliggende og tett på, men jeg vil at folk samtidig ikke skal gå trist hjem, avsluttet Ånnevik.

Hun beskriver musikken sin selv som «pop i åpent landskap», med referanser til både vise, jazz, folkemusikk og soul. Foto: Privat

Sterke preg i norsk musikkindustri

Frida Ånnevik har gjort seg kjent som norsk musiker, komponist og tekstforfatter. Hun ble tildelt Grappas debudantpris i 2009 og ut sin debutplate i 2010.

Hun beskriver musikken sin selv som «pop i åpent landskap», med referanser til både vise, jazz, folkemusikk og soul.

Siden den tid har hun gjort seg fortjent til tre spellemannspriser; først i 2014 i kategorien tekstforfatter, for så å vinne to priser i kategorien viser i 2017 og 2018.