Simon Andreas Røed (15) ble Norgesmester i 3mot3-basketball etter finalespill i Oslo lørdag 3. september.

Sammen med lagkameratene Markus Moen Furulund og Endre Nøtland spilte laget South Dragon seg helt til finalen i sluttspillet for lagene under 16 år.

Laget kvalifiserte seg til sluttspillet via ei turnering i Arendal tidligere i sesongen. Etter tre spilte kamper i innledningsrundene, var laget fremdeles ubeseiret mot de andre lagene fra Østlandet.

Guttene tok seg helt til finalen og vant tittelen som Norgesmestere. Det er første gang et basketballag fra Sørlandet har vunnet en NM-tittel.

South Dragons avsluttet, etter seieren i Oslo, sesongen med totalt 21 seiere av 21 kamper i offisielle 3mot3-turneringer.

Simon Andreas Røed startet hans basketkarriere i Søgne og Mandal basketklubb. Han har senere gått over til Kristiansand Pirates, hvor han nå spiller point guard. I følge hans facebook-side har Røed 12-15 timer med basketballtreninger i uken, i tillegg til kamper. Han er aspirantdommer og spiller på Region Sørs regionslag sammen med Markus Moen Furulund. Det er et lag som består av de beste og mest dedikerte spillerne som er født i 2001-2002 på Sørlandet.

Budstikka gratulerer Røed og hans lagkamerater med den gjeve seieren!