– Turen var helt vanvittig bra. Arrangementet i Holmenkollen med løypa og hinderne, hele opplegget var supert rett og slett, forteller Sven Olav Brufjell til Budstikka mandag ettermiddag.

Fredag reiste han sammen med 24 andre medlemmer av Family Sport Clup Søgne til Oslo for å delta på Toughest. Toughest er ei av nordens største hinderløyper og den arrangeres i flere storbyer i Europa hvert år.

Hard løype

Lørdag 3. september ble Toughest arrangert i Oslo, og der var Team Søgne påmeldt med 25 deltakere.

– Konkurransen gikk greit. Det var noen veldig tunge hindre så det ble noen strafferunder på oss. To ganger måtte vi ut å svømme og ei gang måtte vi løpe gjennom ei myr. Det var mange armøvelser, som vi forventet, så treninga lønna seg absolutt, forteller Brufjell.

Deltakerene i Team Søgne har i lang tid arrangert fellestreninger for å lade opp til Toughest.

– Løypa var egentlig så tung som vi så for oss. Det var det å løpe opp underrennet i Holmenkollen som var det tyngste, da merket vi syra i beina godt. Akkurat det kunne vi kanskje trent litt mer på, men det viktigste var at vi alle kom i mål, sier han.

Gav mersmak

Burfjell forteller at hele opplegget for Team Søgne, med busstur, hotellopphold og konkurransen, var veldig bra.

– Vi løp samlet hele tiden i de smågruppene vi var delt inn i og fullførte sammen. Det eneste vi skal gjøre til neste år er å oppgradere hotellet. Det var vi alle enige om.

– Så dere skal tilbake neste år?

– Ja, det var vi alle enige om. Vi kom veldig godt overens alle i gruppa og det var god stemning hele tiden. Til neste år håper vi at enda flere hiver seg med for det er virkelig en tur å anbefale, avslutter Brufjell.