Det var tilsammen 171 helt arbeidsledige for Søgne ved utgangen av november - 11 flere enn ved utgangen av oktober. Søgne går derfor ut november med 2,9 prosent helt arbeidsledig, den høyeste arbeidsledighet i hele Agder-fylket.

Songdalen gikk ut november med 74 arbeidsledige – da to færre enn ved utgangen av oktober. De ender derfor på 2,2 prosent helt arbeidsledige.

Arbeidsledighet i november

(oktobertall i parentes)

KommuneHelt ledigeAndel av arbeidsstyrken
Songdalen74 (76)2,2 % (2,3 %)
Søgne171 (160)2,9 % (2,7 %)

Kilde: Nav Agder

Økt ledighet i fylket

Slik er arbeidsledigheten i Agder. Foto: Infografikk: Nav Agder

For Agder-fylkene samlet har det vært en økning siste måned, men stabil utvikling det siste året.

Arbeidsledigheten i Agder-fylkene er på 2,4 prosent, som er en liten økning fra forrige måned

– Arbeidsledigheten i Agder-fylkene er på 2,4 prosent, som er en liten økning fra forrige måned. Likevel har ledigheten holdt seg stabilt lav det siste året. Navs prognose for de neste to årene sier at vi også kan forvente at ledigheten vil ligge omkring dagens nivå i 2020 og 2021, sier direktør i Nav Agder, Elisabeth Blørstad, i en pressemelding.

Næringene med flest ledige er butikk- og salgsarbeid (476), bygg og anlegg (416) og industriarbeid (361), ifølge pressemeldingen.

For Vest-Agder er ledigheten 2,3 prosent av arbeidsstyrken, eller 2208 personer. Det er 41 flere enn i forrige måned, og 81 flere enn på samme tid i fjor.

Det betyr at ledigheten er litt over landsgjennomsnittet, som i november er på 2,1 prosent helt arbeidsledige.