Slik startet eventyret for Mikalsen. Etter at hans iPhone ble ødelagt, fant han ut at han skulle prøve å fikse den selv.

– Det var ikke verdt å sende den på verksted, så jeg prøvde å reparere den selv og det gikk fint, forteller Mikalsen.

Hendelsen tok sted for et halvt år siden. I juli startet han et enkeltmannsforetak og bedriften Sørfiks. I dag, tre måneder senere, tar mange kontakt med ham for å få mobilutstyr reparert. Det går mest i iPhone og IPad.

– Det var utfordrende å fikse mobiler i begynnelsen. Først var jeg litt usikker og svett i panna. Nå er det null problem, forteller gründeren.

Tid

Han mener tid er en viktig grunn, for at folk kommer til ham i stedet for å sende inn til reklamasjon.

– Jeg fikser en skjerm på 15 til 20 minutter. Kunden kan vente i bilen eller her. Andre plasser kan det fort ta to til tre uker, sier Mikalsen og påpeker at han har alle deler tilgjengelig så dette trengs heller ikke å bestilles. Større operasjoner sier han at han utfører på under en time.

Sine egne konkurransefortrinn oppsummerer han slik: Kvalitet ved at han bruker gode deler og gir også tre måneders garanti. Videre at han aldri tar betalt for å sjekke mobilen, hvis den ikke kan fikses.

Kunder fra Kristiansand

For å få mobilutstyr fikset, kommer folk fra Kristiansand til Brennåsen. Det er ikke så mange som driver med dette lengre, og Mikalsen er den eneste som han vet om som gjør dette på firmanivå i Søgne og Songdalen.

– Ordet sprer seg fort. Har jeg reparert en telefon i et nabolag, kommer ofte andre fra samme nabolag. Jeg møtte noen fra Høvåg, og de sa "Vi hørt mye godt om deg". Jeg har hatt et par kunder derfra. Men mesteparten er fra Kristiansand. Jeg har hatt to fra Lista og Farsund også, avslutter den unge mobilreparatøren.