- Vi trodde aldri at vi skulle få se den igjen, selv om den synske damen som barnebarnet mitt i Lyngdal kontaktet sa at den var i live, sa en lykkelig Anne Hemnes og så kjærlig på papegøyen Pipp.

Den ble et familiemedlem for tre år siden. På telefonen var Pipp svært så snakkesalig og skradet "ha det bra" opp til flere ganger. Men da vi besøkte den var den svært så lite meddelsom. Anne - eller Besta som Pipp kaller henne forteller om en til vanlig svært så pratsom og syngende papegøye. Den var borte fra tirsdag til lørdag, og det ble helgefest da de fikk beskjed om at den hadde satt seg på skulderen til en på Tronstadveien uteved Greipstad kirke, og nektet å flytte seg derfra.

Utmattet og sulten var det deilig å komme hjem igjen til matfat og bestas vafler. Beskrivelsene til den synske damen stemte hele tiden, men når de dro dit hun sa, fant de ikke fuglen. Da barnebarnet ringte damen lørdag kveld, kunne hun fortelle at fuglen satt i en lys stue med burgunder skinnsofa og ild på peisen. Det stemte helt med stua til Hemnes.

- Jeg vet nå ikke helt hva jeg skal tro, det beste er at Pipp er hjemme igjen, smilte Harald Hemnes - kalt Besten av Pipp.

Papegøyen Pipp var borte i fire døgn, gleden var stor når den ble gjenfunnet.