Fredag 23. mars møttes Søgne turgruppe på Gunders kafè på Linnegrøvan. Her hadde de sang og hyggekveld, som de pleier å ha siste fredag hver måned. Det var god mat, trekkspillklubben var der, det var til og med loddtrekning.

En gang i januar for 20 år siden, samlet Inger Marie Kløvfjell og Reidun Johansen seg. De bestemte seg for å opprette en gruppe som de kalte Turgruppen. 20 år senere har de gåtur en gang i uken, oddetallsuker på torsdager og partalluker på onsdager. I tilegg har de også en ruslegruppe hver tirsdag. Siste fredag i måneden, møtes de på Gunders kafè for sang og hyggekveld.

Reidun Johansen forteller at det blir litt færre som blir med på turene på vinteren, likevel var det hele 35 personer på gåtur sist torsdag.– Det pleier å være et tall rundt 50, forteller Johansen.Midt i mellom setningene forteller komitemedlem Astrid Skaddan at Johansen gjør en fantastisk jobb.

Gjennom året har ruslegruppn og turgruppen mye på planen. De har avslutningstur, høsttur, påskekos, julekos, samtidig en tur hver uke.– Turene til Reidun blir fulle før hun får arrangert de, applauderer Skaddan.Nå er det ikke lenge til de skal på sin årlige avslutningstur. Johansen forteller videre at telefonen begynte å ringte så fort de publiserte at det var mulig å melde seg på.– I begynnelsen av uken var det 60 personer som hadde meldt seg på, fem dager etter er det nå 90 personer påmeldt, sier Johansen.

Reidun Johansen er utrolig fornøyd med gruppen, og forteller at de alle er veldig positive.– De er ja-mennesker alle sammen, ingen som er slappe her, tilføyer hun.Astrid Skaddan skryter av Johansen nok en gang.– Det er en fulltids jobb, og dårlig betalt. Hun er en knupp, skryter Skaddan om Johansen.

Medlemmer

Arvid Try er medlem av turgruppen.– Her er det bra, sier han.– Det er veldig greit, og fint med turer, tilføyer han.

William Haaversen er også medlem i gruppen.– De burde fått Kongens fortjeneste medalje, sier Haaversen om arrangørene.Videre forteller han at det er helt utrolig hva de får til.– Som du ser, er det fult hus her, tilføyer Haaversen.For William Haaversen betyr det sosiale mest. Han forteller at turgruppen har blitt veldig populær de siste årene, og at det til og med har skjedd at det har kommet mennesker fra Kristiansand for å bli med.– Her møtes vi en gang i måneden, det hadde vi ikke gjort uten dem, tilføyer han.William Haaversen har også en rekord på 25 krus i kryssordet til Budstikka. Han forteller at han har skrevet både hans eget navn, og familienavnet når han har sendt inn svaret.– Det er ingen andre som har fått så mange, avslutter han.

Monica Tånevik stortrives i turgruppen.– Det er veldig koselig å synge, forteller hun.Hun synes også at det er veldig spennede når det er utlodning på sang og hyggekveldene.

Astrid Lisbeth Kløvfjell synes at sang og hyggekveld er det beste med turgruppen. Kløvfjell er med av og til på gåturene, og koser seg med det.

Reidun Andersen er ordentlig fornøyd med arrangørene bak turgruppen.– Det er sikkert mange frivillige i Søgne, men Reidun, hun gjør noe for alle.Andersen forteller at det er fullt hus hver gang ved sang og hyggekveld.– Reidun burde få den høyeste hedersmedaljen i Søgne, hun tar så utrolig mange med seg, applauderer Andersen.

Etter turgruppen hadde spist et godt og mangfoldig måltid, var det tid for litt sang.– Her i turgruppen har vi både julekos, og påskekos. Vi gjør alt det vi kan når det gjelder kos, forteller Reidun Johansen.Trekkspillklubben stiller trofast opp annehver måned.– Vi er veldig glad for å ha de her, sier Johansen.

Johansen forteller at hun synes det er veldig rørende å vite at det er så godt likt, med disse turene.