NORGE Lovforslaget ble lagt frem fredag og har som intensjon å minske antallet drepte og alvorlig skadde i trafikken. Gjennom kunnskap mener regjeringen arbeidet med trafikksikkerhet vil styrkes.

– Å vite årsaken til en dødsulykke kan være viktig for de pårørende. Denne kunnskapen kan også hjelpe oss å forebygge fremtidige ulykker og tap av liv i trafikken. Det er et viktig for folkehelsen, sier helseminister Bent Høie i meldingen fra regjeringen.

Helseminister Bent Høie (H) sier kunnskap om dødsulykker kan forebygge tap av liv i trafikken. Foto: Signe Marie Rølland/arkivfoto

Lovforslaget innebærer endringer i både obduksjonsloven og vegtrafikkloven.

– Vi har et mål om null drepte og hardt skadde i trafikken. Heldigvis har vi de siste årene sett en gledelig nedgang i de alvorligste ulykkene, men ethvert tapt liv i trafikken er ett for mye. I arbeidet med å hindre flere trafikkulykker er det viktig å forstå hvorfor ulykkene skjer. Obduksjon av alle trafikkdrepte kan gi oss viktig kunnskap som kan bidra til å redde flere liv, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Lovforslaget innebærer endringer i både obduksjonsloven og vegtrafikkloven.