Til helga er det ventet flott skivær.

Meteorologisk institutt sier at det er snø i vente. Sent fredagskveld blir det nedbør. Det blir kaldt så nedbøren er ventet som snø. Det er ventet rundt 5 cm snø.

Lørdag midt på dagen skal det klarne opp, bli blå himmel og sol. Dette er ventet å vare til søndag kveld.

Det kommer kald vind fra nord til sør, så det er ventet minusgrader hele helgen. Men det blir en fin vinterhelg for dem som ønsker å drive med vinteraktiviteter. Kanskje den fineste vinterhelga i hele januar, uttaler Meteorologisk institutt til Budstikka.

Midt-Agder Friluftsråd melder at det på Årstøl er 10-40 cm nysnø, og at det er kjørt opp løype til begge stilarter. Lys er på til klokken 23.00.

På lysløypa på Nodelandsheia er det 20-30 cm gammel snø. Og det er kjørt opp til begge stilarter.

Mens i Grundetjønnløypa ved Finsland skole er det nysnø 20-30 cm og også kjørt opp til begge stilarter. De skriver at man må være obs på litt vann rett over broa. Det er lys på, men hodelykt anbefales.

Oppdatert løypedetaljer finner du her.

Ragnar Olsen på G-sport på Tangvall sier han i det siste har solgt mye mer ski enn vanlig.

- Vi har solgt veldig bra med ski på grunn av dette været, kulden og snøen. I fjor var det bare regn i januar. Jeg setter veldig pris på at folk handler lokalt, for folk har skikkelig støttet opp. Vi har jo en vanvittig fin skiløype på Årstøl. Pål Try kjører også opp skiløyper på jorder rundt i Søgne. Så dette bidrar nok til mer interesse for bortoverski, uttaler Olsen.

Så da er det bare å spenne på skiene og kose seg i det fine helgeværet som er i vente.