Det ventet 1500 gjester til Slottet. Deres Majesteter Kongen og Dronningen inviterer på hageselskap, og det er mye som skal på plass!

Da Kongeparet gjennomførte sin jubileumsreise langs kysten i sommer, ble det arrangert hagefester i alle byene de besøkte. I morgen står de som vertskap i "egen hage": Slottsparken.

Rigger til i Dronningparken

Det er den delen av Slottsparken som kalles Dronningparken som er åsted for arrangementet, og de siste dagene har der vært yrende aktivitet. Det er mye som skal ordnes når man venter 1500 gjester.

Scene skal på plass. Bord og stoler. Blomster, duker, glass og dekketøy skal gjøres i stand. Og ikke minst skal det lages mat til dem alle: Rundt 24 000 kanapeer forberedes på Slottets kjøkken. I morgen vil så godt som hele Det kongelige hoff være i sving for å ta i mot gjestene, lage mat, servere, rigge og rydde - uavhengig av hva man gjør til daglig.

Sendes direkte

50 gjester fra hvert av landets fylker samt Svalbard er invitert. Representanter det offentlige Norge og for organisasjoner De kongelige er beskyttere for, er også på gjestelisten.

Både Kongen og Dronningen skal tale, og flere kjente navn skal underholde med musikk og andre innslag.

Arrangementet varer fra 14.00 til 16.00, og gjestene vil ankomme fra klokken 13.00. NRK sender direkte fra Dronningparken fra klokken 13.00 og utover.

Møtes 12.45

De inviterte fra Songdalen og Søgne, skal møte resten av deltakerne fra Vest-Agder samt fylkesmannen, klokken 12.45 ved Dronning Maud Statuen. Derfra går de samlet inn på slottet. Bsnett sin egen hoffreporter Klara Turid Fidje Frettun melder om strålende vær i hovedstaden. Hun kommer med oppdateringer fra hagefesten senere.

Klara Turid Fidje Frettun / Hanne Hellvik