Initiativtaker for prisen er Magne Haugland i Enhet for kultur. Han opplyser om at prisen "Årets navn i Søgne" kan tildeles en person som har vært i rampelyset i året som har gått, vært et forbilde for andre eller gjort en innsats for lag, foreninger, ungdom, eldre, næringslivet eller Søgnebygda.

Prisen består av den kommunale krystallvasen, hvor kommunevåpen og vinnerens navn blir inngravert, samt et gavekort.

Prisen tildeles på Årosveden nyttårsaften, og det å ha et innsalg på denne markeringen var en av grunnene til at Haugland tok initiativet til prisen som organiseres i samarbeid med Søgne og Songdalen Budstikke.

– Vi ønsket et ekstra kulturinnslag under arrangementet på Årosveden. Jeg så også at det var mange som aldri fikk kulturprisen i Søgne. Man må ha holdt på i mange år for å få den, og at mange la ned inn en innsats, sier Haugland om hvorfor han satt i gang det som ble kalt "Årets forbilde i Søgne" mellom 2007 og 2011. Fra og med 2012 ble ordningen endret til "Årets navn i Søgne".

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av konkurransen er følgende:

2007: Marit Schaldemose

2008: Nora Hope

2009: Tore Løvland

2010: Floke Bredland

2011: Kjetil Thortveit

2012: Tommy Faag Skeie

2013: Øystein Tjomsland

2014: Frank Solås

2015: Marius Hatlem, Njaal Birkeland, Svein Ove Langenes Olsen.

Haugland mener det nå er på tide at en kvinne vinner igjen.

– Nå må damene på banen og nominere en som har vært i rampelyset. Det er viktig, sier Haugland.

Slik foregår det

Onsdag 16. november kan man begynne å nominere navn. Tirsdag 22. november klokken 12.00 stenger nominasjonsrunden. De nominerte blir presentert onsdag 23. november og man kan stemme på de nominerte fram til tirsdag 29. november klokken 12.00. Dette er første avstemningsrunde. Onsdag 30. november blir finalistene presentert og folk kan stemme på "Årets navn" fram til fredag 16. desember klokken 12.00. Onsdag 21. desember presenterer årets navn i Søgne 2016.

All avstemning finner sted på bsnett.no.

Så vet du om noen i Søgne som fortjener å bli "Årets navn" 2016? Er det bare å begynne å nominere … Skjema for å fylle ut finner du her.