SØGNE Linnea Paulsen (9 år) er veldig glad i å lese og har allerede fått 49 lesepoeng i kampanjen «Sommerles». Nå har hun pakket sekken full av bøker til hun og familien skal på ferie.

– Hundemannen er favoritten, sier hun og forklarer at det er en type tegneseriebøker.

«Sommerles» er et nasjonalt leseprosjekt for barn i barneskolealder.

– Barn som begynner i førsteklasse til høsten og barn som gikk ut av syvende klasse til sommeren får også være med, sier bibliotekar ved Søgne Bibliotek, Mette Henriksen.

I Søgne er det andre året på rad at prosjektet blir gjennomført og Henriksen sier det så langt har gått over all forventning.

– Barna gjør jo mye av arbeidet selv. De går inn på sommerles.no og registrerer hva de leser. Så får de poeng for dette. Når barna passerer ti, tjue og tretti poeng så kan de komme til oss og få premie, forklarer Henriksen.

Hjemmesiden til Sommerles fungerer også slik at barn kan se hva andre barn har lest og hva slags anbefalinger de har gitt.

– Barna skriver egne kommentarer til bøker de har likt. Så kan man være venner med venner og se hva de har lest og liker, forteller Henriksen videre.

Allerede er det lest flere sider enn hele kampanjeperioden i fjor. Da nådde Søgne bibliotek 300.000 leste sider. Så langt i år er det lest 328.000 sider og målet er 400.000 innen 31. august. Foto: Marianne Furuberg

Ny rekord

I fjor ble det lest tilsammen 300.000 sider i forbindelse med leseprosjektet i Søgne kommune. I år har de satt målet til 400.000 sider. Det tror Henriksen de klarer.

– Så langt er det lest 328.000 sider. Det er vi storfornøyde med. Barna er fantastisk flinke til å registrere og hente premier, sier hun.

I Søgne er det rundt tusen barn som kan være med på prosjektet, og så langt har 307 barn meldt seg på. Tilbakemeldingene fra barna er gode.

– De fleste barna kommer jo inn for å hente premier. Da får vi høre om de synes det er gøy. Foreldrene er også fornøyde med at barna leser, sier hun.

– Dette har absolutt gått over all forventning. 300.000 sider er utrolig mye. Vi kommer også til å arrangere en sommerlesfest for barna som har deltatt, sier Henriksen.

Linnea Paulsen liker å lese bøker. Hun har hentet over ti bøker som skal leses i ferien. Hun har samlet 49 lesepoeng og har hentet ut masse premier i sommer. Foto: Marianne Furuberg