Det var mange innbitte ansikt og ivrige uttrykk da hvitbeltene stilte opp for sin aller første kata (karateteknikker i mønstre) på konkurransematta.Vanligvis er karatestevner forbeholdt de utøvere som har opptjent i hvert fall ett belte i disiplinen. Men i år ønsket ledelsen i Karateklubben Sør å gi de mange utøverne som har begynt i klubben i høst en gratis pangstart på karatekarrieren. Ni hvitbelter stilte opp, og gikk mot hverandre, to og to, og mottok dømming på sine prestasjoner "på ordenllig". Til belønning fikk alle som stilte opp sin første deltakermedalje.Tanken bak dette var at nybegynnerne på denne måten får en pangstart i klubben, ved å se hvordan et stevne foregår, hvilke regler som gjelder på matta, bli kjent med klubben og å få kjenne på den fine atmosfæren som preger klubbstevnene.- Vi vil at de skal få anledning til å prøve seg i en trygg setting, her på hjemmebane, slik at de kan komme over den terskelen det er å konkurrere, sier Karateklubben Sørs leder Fiona Lied.

Imponerende- Det er første gang at vi gir sjansen også til de som begynte på karate nå i høst. Og dette var godt gjennomført. Det er modig og litt imponerende at de hev seg utpå slik, istemmer KKSørs hovedtrener Terje Andersen.Alle utøvere under 12 år får deltakermedalje når de går konkurranse på stevne.Egentlig gis det ikke plasseringsmedaljer til barn under 12 år på stevner, men karateklubben gjorde i år et unntak for de av utøverne som nå har trent i litt over ett år.

Full pott til brødrene StubstadForøvrig var det guttene Stubstad som gjorde rent bord i konkurransene denne gangen:Med gull i både kata og kumite (kamp) kunne Julian Stubstad (12) smile bredt da han fikk tildelt den gjæve bestemannsprisen for gutter. Men juryen hadde i år litt av et dilemma: Storebror Bendik (16) fikk nøyaktig samme resultat, gull i begge disipliner i sin klasse. Men da Bendik har vunnet bestemannsprisen i klubben hele tre ganger før, gikk juryen denne gangen for Julian.Familien Stubstad var, som vanlig, godt representert på karatestevnet. Pappa Roy har utdannet seg til dommer, og holdt, sammen med klubbens øvrige dommerstab, styringen på de 37 stevnedeltakerne på klubbstevnet. Bendik var knusende i begge kategorier, i kamp vant han overbevisende med sifrene 9-1, 8-0 og 7-4. De to første kampene hans ble, som reglene tilsier, avblåst før tiden, fordi han allerede hadde oppnådd en ledelse hele på åtte poeng.

Gull og sølv til Synne og AdelijaHos jentene ble det, noe overraskende, Synne Røiseland (11) som stakk av med den fineste prisen for jentene. Hun oppnådde gull i sin klasse i kata, og sølv i kumite. Synne har ennå "bare" gult belte i karate, og har med denne prisen bevist at hun er en å følge med på fremover. Hun slo Adelija Nudel (14) svært knepent i å vinne denne pokalen; Adelija fikk nemlig helt samme resultat: En gull og en sølv. Klubbens hovedtrener Terje Andersen begrunnet valget av de to beste-deltakerprisene med en totalvurdering av innsatsen som ble vist på matta av utøverne.

MedaljefordelingFem av deltakerne på lørdagens stevne var over 20 år, resten av de 37 var barn og ungdom. Karateklubben Sør har som forventning til sine medlemmer at de som ønsker å gradere til nytt belte før sommeren, konkurrerer på stevner.Her er medaljefordelingen i alle klasser det ble delt ut plasseringsmedaljer i:

Lavere mellomparti, kata, mix:Gull: Synne Røiseland (11)Sølv: Erik Lunøe-Nielsen (12)Bronse: Delt mellom Daniel Repstad Gustavsen (13) og Joachim Betsaker (13)

Høyrere mellomparti, kata, mix:Gull: Julian Stubstad (12)Sølv: Adelija Nudel (14)Bronse: Nikoline Vadseth (13)

Videregående, kata, mix:Gull: Bendik Stubstad (16)Sølv: Jin Amalie Lorentsen (17)Bronse: Delt mellom Ida Allmendingen (25) og Tone Martha Sødal (49).

Lavere mellomparti, kumite, mix:Gull: Even Hoem (11)Sølv: Patrick Guldborg (10)Bronse: Sebastian Røiseland (9)

Mellomparti, kumite, mix:Gull: Julian Stubstad (12)Sølv: Synne Røiseland (11)Bronse: Fabian Berge Stamnes (12)

Høyere mellomparti, kumite, mix:Gull: Adelija Nudel (14)Sølv: Nikoline Vadseth (13)Bronse: Joachim Betsaker (13)

Videregående, kumite, mix:Gull: Bendik Stubstad (16)Sølv: Niklas Jonassen (15)Bronse: Jin Amalie Lorentsen (17)