Det finnes nok ingen blomst som lokker frem like mye vårfølelser som tulipanen, og midt i den kalde og mørke januar feirer vi tulipanens dag. Fredag 16. Januar setter vi startskuddet for tulipansesongen, og med friske tulipaner i ulike former og farger kan vi tyvstarte våren.

Røde, gule, oransje, lilla, rosa, hvite – tulipaner finnes i alle farger unntatt blå. Tulipaner har også mange ulike fasonger fra doble, tofargede, frynsete til de helt enkle. Med så mange ulike farger og fasonger skulle det ikke være vanskelig å finne en bukett med tulipaner for enhver smak. Det blir derfor aldri feil å gi bort en bukett med tulipaner. Visste du forresten at de snittblomstene vi kjøper mest til oss selv er tulipaner? Så hvorfor ikke unne deg selv en sprakende fargesymfoni med tulipaner.

Tulipaner blir aldri feil

Det finnes mange tradisjoner rundt blomster, men når det gjelder tulipaner finnes det ingen regler. Tulipaner kan pynte opp i hverdagen, høytiden eller i festlige lag, og en ting er sikkert – tulipaner er vakrest i flokk. En stor bukett med tulipaner i blandede farger eller farger som går ton-i-ton - uansett vil du få en blomsterbukett som fanger oppmerksomheten.

Si det med tulipaner

En blomst sier mer en 1000 ord fortelles det. Så dersom du ønsker å gi en oppmerksomhet, men føler at ord kommer til kort, kan du allikevel si det med blomstenes eget språk. En bukett tulipaner symboliserer berømmelse eller en kjærlighetserklæring.

Kortreiste blomster

Visste du forresten at tulipanene er produsert i Norge? Det betyr at det er kort vei fra gartneriet og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner som du kan glede deg over lenge.

Tulipanens dramatiske historie

Ingen annen blomst har hatt så stor innflytelse på politikk, økonomi og kultur som tulipanen.

Etter at tulipanene ble innført til Europa fra Asia på 1500-tallet ble den raskt en verdifull handelsvare og et statussymbol. Tulipanene kom først til Holland og det var bare overklassen som hadde råd til de sjeldne og dyre tulipanløkene. Folk gikk mann av huse for å kjøpe seg disse løkene, og etter hvert kunne sjeldne løker gå for skyhøye summer. Det hele endte med børskrakk, og finanskrisen var et faktum.  Etter krisen stabiliserte markedet seg, og i dag er tulipan en stor eksportartikkel for Nederland, som eksporterer tulipanløker til hele verden.

Slik holder du tulipanbuketten frisk og fin

• Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge.

• Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.

• Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann

• Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.

• Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.

• Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten, vil det forlenge holdbarheten.

• Fyll på med friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.

Pressemelding