Rives: Arbeidet med å rive gamle Kjettingen er i full gang.  
Ny gangbro: I kommunens planer skal en ny gangbro skal bygges herfra over til Nautic Marine for å gi en helhetlig gangvei helt ut til Ulvsvika.
Havsyn: Slik blir Havsyn på gamle Kjettingen-tomta. Illustrasjon LINK Arkitektur.
Rives: Arbeidet med å rive gamle Kjettingen er i full gang.  

MANDAL –Det er strenge krav for riving. Alt skal sorteres og deponeres. Derfor blir alt innvendig, lysrør og asbestplater, deponert hver for seg. Det er ikke som før da man brukte en stålkule og jevnet alt med jorden i en smell, sier Tonny Kleiv og smiler.

Han er arbeidsleder i Norsk Sanerings Service som har fått jobben med å rive de gamle fabrikkbygningene på nedre Malmø. Han regner med at de vil bruke to til tre måneder på jobben.

Usikkert marked

Ifølge utbygger Per Birkeland er det fortsatt uvisst når arbeidet med det nye boligprosjektet , som skal bygges på tomta ved elvekanten, kan starte.

– Byggene skal være revet før jul, men det er markedet som bestemmer når vi kan starte byggingen. Som situasjonen er nå, så vet vi ikke hvor lang tid det vil ta, forklarer han.

Gangbro

Det nye boligprosjektet som har fått navnet Havsyn, siden man har utsikt rett ut elva, over Sjøsanden og ut mot Hatholmen, skal bygges ut med ca 9000 kvm boligmasse. Noe som ifølge Birkeland tilsvarer rundt 80 leiligheter. På utsiden blir det båtplasser og offentlig promenade, der det også i kommunens planer er lagt inn bygging av en bro fra utløpet av båthushavna over til Nautic Marine. Planen er at når hele elvepromenaden står ferdig, vil den gå fra Sjøsanden til Nautic Marina. Med gangsti videre langs sjøen helt ut til Ulvsvika. Boligenhetene blir på mellom 5 og 6 etasjer avhengig av hvor i området de ligger plassert.