MANDAL: — Det er helt hinsides. Det ville vært umulig å gjennomføre. Slik reagerer Lindland på at Mandal kommune har stilt Mandalshallen til disposisjon som akuttmottak for asylsøkere.

Han fraråder kommunen på det sterkeste å ta Mandalshallen i bruk som akuttmottak.

— Det vil være forderdelig for alle barn og unge som ikke får drive på med aktiviteten sin, mener han.

LES OGSÅ: Dette stiller Marnardal til disposisjon

Forpliktet til aktivitet

Han mener kommunen dessuten er forpliktet til å legge til rette for fysisk aktivitet for barn og unge, og at dette er noe de ikke kan velge å se bort fra.

HAR DU LEST? DETTE STILLER MARNARDAL TIL DISPOSISJON

— De kan ikke bare stenge en idrettshall uten å ha noe alternativ. De er forpliktet til å legge til rette for fysisk aktivitet for barn og unge. Da må de skaffe til veie nye idrettshaller og busse dem dit. Men per dags dato har vi ikke andre alternativ, sier Lindland.

LES OGSÅ:Ramslandsvågen får ikke asylmottak

Mange hundre rammes

Dersom mottaket blir en realitet, vil all aktivitet i hallen opphøre umiddelbart. Mandalshallen blir brukt av flere hundre barn og unge daglig.

— Vi har fullt opp hele tiden. Så fullt at vi har måttet si nei til treningstid til flere både i år og i fjor. Hallen blir blant annet brukt til 100 håndballspillere fra Holum, 200 håndballspillere i Mandal, 50 badmintonspillere, i tillegg til friidretten, fotball og mye mer, sier lederen av idrettsrådet.

LES OGSÅ: Hevder innbyggerne er bekymret

Frykter konsekvensene

Han frykter at en nedleggelse av treningstilbudet kan føre til at barn og unge i verste fall slutter med idrett, og ber kommunen vurdere alle andre mulige alternativer før de stopper all aktivitet for barn, unge og handikappede.

— Det bør være en siste mulighet. Men jeg vet ikke hvilke alternativer de har. Det kan være barn og unge slutter med idrett som er en sunn aktivitet, og begynner med andre ting som ikke er fornuftig å drive med. Det ville vært trist om det skulle skje, mener han.

HAR DU LEST: Venter storinnrykk av asylsøkere

— Dette går ikke an. Det kan ikke være lovlig. Men den ene loven slår vel den andre i hjel, konkluderer han.