LINDESNESREGIONEN

— Det er fortsatt en del vind på kysten, stiv kuling og periodevis sterk kuling vest for Oksøy. Vinden er fortsatt igjen, og det kommer nok til å vare ut dagen i dag. Men så roer det seg i løpet av natten, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt (MET) i Oslo, Nina Larsgård til Lindesnes.

Stormen har delt seg

Stormen Nina som har herjet i Norge, er derimot ikke lenger med oss, i følge Larsgård.

Nina har delt seg i to lavtrykk og har passert landet.

— Vinden og nedbøren som nå kommer over Sørlandet, stammer fra et lavtrykk fra Storbritannia, og noen fronter ligger nå over Sør-Norge, sier hun.

Utover onsdagen kan det bli noen små muligheter for gløtt av sol, men det holder seg overskyet fremover hele uka. Temperaturene holder seg på plussida; med temperaturer som svinger fra maksimum 7 grader og ned til 3 grader onsdag kveld. Enkelt steder i innlandet vil regnet som kommer ned i kystkommunene, komme ned som snø. Men det er derimot ikke snakk om store mengder nedbør i uka som kommer.

Mildt hele uka

— Torsdag får vi nok sørlig kuling igjen, og vinden kan kortvarig komme opp i liten storm på kysten og det blir en del regn. Så går vinden over til sørvest, og fortsatt regnbyger - men da minker vinden en del. Vinden vil bli sørvest- og vest, tilføyer vakthavende meteorolog på langtidsvarsel, Arild Mentzoni til Lindesnes.

I lavlandet vil det være plussgrader hele tiden resten av uka, over 500 meters høyde kan det bikke noe under minus, men det vil heller ikke her bli lengre perioder med lave kuldegrader.