En person kjørte onsdag morgen inn i gjerdet ved idrettsbanen i Holum. Mange har kjørt av veien på glatta onsdag morgen. Foto: Nils Bernt Rinde

I Holum har blant annet en bilist kjørt ned gjerdet ved idrettsbanen. Det er svært glatt på veiene i mandalsdistriktet.

En person kjørte onsdag morgen inn i gjerdet ved idrettsbanen i Holum. Mange har kjørt av veien på glatta onsdag morgen. Foto: Nils Bernt Rinde

— Telefonen begynte å ringe i 06-tiden og siden har det kimt i ett. Det har vært rimelig heftig. Vi er to personer på vakt, og vi har vel så langt hjulpet 10-12 bilister som har kjørt ut. Det har heldigvis ikke vært noen alvorlige skader så langt, vi har bare hjulpet dem på veien igjen, sier nestleder i Bilberging Sør, Jostein Brandsvik til Lindesnes klokken 09 onsdag morgen.Har forteller at det er veldig glatt på sideveiene rundt Mandal, og han ber folk som skal ut på veien om å være forsiktige.

— Se begrensningene til kjøretøyet ditt og avpass farten etter forholdene. Selv gode, piggfrie vinterdekk holder ikke på dette føret. Det er kun piggdekk som duger når det blir så glatt. Mange steder er det dessuten vanskelig å se at det er glatt, sier Brandsvik.

Politiet har imidlertid ikke mottatt mange telefoner om bilister av veien.

— Da jeg så føret til morgenen, så tenkte jeg det kom til å bli en travel dag på jobb, men det har bank i bordet vært veldig stille, forteller operasjonsleder Miriam Stausland ved Agder politidistrikt.

Den eneste meldingen fra vårt distrikt denne morgenen var en lastebil som i morgentimene i dag kjørte inn i en annen lastebil på en rasteplass på E39 på Suvatne.