VEST-AGDER: – Det er litt usikkert ennå nøyaktig hvor det blir å treffe Norge, men et kraftig stormsentrum vil gi sterk vind og høy vannstand, forteller vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt onsdag ettermiddag.

Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut melding om økt overvåkning for Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal: «Fredag kan det bli vestlig full storm 25 m/s i Hordaland, Rogaland og i Vest-Agder, med vindkast på 30-35 m/s. Lørdag ventes vestlig sterk storm 30 m/s, kan hende orkan 33 m/s, med vindkast på 35-45 m/s på Vestlandet og i Vest-Agder.»

– Vi ser det som sannsynlig at det vil bli sterkest på deler av Vestlandet og inn mot agderfylkene, men det er veldig usikkert akkurat hvor. Det ser ut ti å bli relativt kortvarig, men kraftig mens det står på, sier Mentzoni.

Det verste været vil trolig komme seint lørdag kveld og fram til tidlig søndag. Men også fredag ettermiddag/kveld kan det bli en kortvarig storm på kysten ved Lindesnes.

– Det er to forskjellige lavtrykk som vil treffe med kort tid imellom.

Både fredag og lørdag ventes høye bølger inn mot kysten. Lørdag og natt til søndag er det mulighet for ekstremt høy vannstand.

– Lavt lufttrykk gir høy vannstand, og vindretningen kan gi høye bølger som medvirker til dette, påpeker Mentzoni.

Foreløpig har ikke meteorologene kommet med noen advarsler, men situasjonen overvåkes.

– Dette er tre døgn fram i tid. Situasjonen er fortsatt usikker, men det kan bli et ekstremvarsel senere. Vi passer ekstra godt på, og det vurderes fortløpende, avslutter meteorologen.