Det var en kveld i august i fjor mannen og hans kone begynte å krangle. De var begge påvirket av alkohol. Kona ringte så politiet og ba dem komme for å få kontroll på mannen. Under samtalen kunne operasjonssentralen høre høye stemmer i bakgrunnen, før samtalen plutselig brøt.

To politibetjenter rykket ut, og tok seg inn i leiligheten der paret bodde. De fant konen, som fremstod redd, liggende i sengen. De avhørte også mannen som var synlig beruset. Han bekreftet at det hadde vært en krangel, men nektet for å ha utøvet vold eller fremsatt trusler mot sin kone. Hun ønsket ikke å forklare seg for politiet, men den ene politibetjenten observerte et blåmerke på armen hennes. Politibetjentene oppdaget også et knust glass.

Da mannen ble pågrepet ble han sint og utagerende overfor politibetjentene og sin kone. Da han skulle føres bort oppstod det en form for basketak mellom han og den ene politibetjenten. Mannen ble derfor påsatt håndjern. Han ble deretter ført ut mot tjenestebilen, hvor han uttalte til politibetjentene at han skulle drept dem dersom han hadde vært edru.

Da de nærmet seg politistasjonen ble han aggressiv og fortalte politibetjentene at de var noen jævla idioter.

Mannen ble i midten av juni dømt til 14 dagers fengsel i Kristiansand tingrett. Han er ikke tidligere straffedømt.