MANDAL Det opplyser senterleder Rune Juliussen overfor Lindesnes mandag kveld.

– Det ble klart i dag at Enklere Liv skal etablere seg på Amfi Mandal. Det er en butikk som vil gjøre Amfi Mandal til et mer komplett senter. De så på Mandal som en attraktiv by å etablere seg i, sier Juliussen.

Tar over Big Bite sine lokaler

Butikken skal ligge i første etasje. Matkjeden Big Bite kommer til å stenge dørene 1. mai. Da skal Big Bite sine lokaler slås sammen med lokalene der Sørmegleren har holdt til.

– Vi har kommet til enighet med Big Bite om at de legger ned i Mandal. Nå har vi fem spisesteder på senteret og i et samarbeid har vi funnet ut at de legger ned 1. mai. De ansatte ved Big Bite har fått beskjed om dette, sier Juliussen.

Han forteller at Amfi Mandal er stolte over å få inn Enklere Liv i senteret.

– Det er en av kjedene som har vært mye etterspurt blant kundene. Det å få inn Enklere Liv vil bidra til å redusere handelslekkasjen, sier han.

– Er det behov for denne butikken i Mandal?

– I aller høyeste grad. Det finnes ikke i Mandal fra før, og vil i så måte bidra til at Mandal blir handelshovedstaden vest for Kristiansand.

Spennende marked

Regionsjef i Enklere Liv, Øyvind Lein, sier at de ser på Mandal som et spennende marked.

– Vi ser alltid på områder der vi ikke har dekning, og Mandal synes vi virker spennende. De har et bra primærgrunnlag i kundegruppen, og i tillegg har de en sommersesong som virker spennende og lukrativ, sier han til Lindesnes.

Lein mener Enklere Liv er et «krydder» for senteret og at de ikke går i direkte konkurranse med andre.

– Med det «stjeler» vi ikke omsetning, sier han.

Skal gjøre livet bedre

Lein forteller at butikken har som mål å gjøre som navnet tilsier - å gi kundene et enklere liv.

– Det være seg innenfor velvære og massasje, helse, klær og sko. Produktene skal være bra for deg og skal gjøre livet ditt enklere og bedre, sier han.

– Hvordan kommer butikken til å se ut?

– Det blir en liten og særdeles effektiv butikk. Vi går inn på små lokasjoner med mye varer på liten plass. Arealmessig er den liten og oversiktlig, og vi tror at med den plassen vi har fått tilbudt kommer det til å dundre og gå, sier han og legger til at de straks kommer til å lyse ut stillinger i butikken.

Enklere Liv tar over lokalene 1. juni og ser for seg å åpne 14. juni.

De har totalt 65 butikker i Norge. Kjeden ble etablert i mars 2005 og har blant annet blitt kåret til «Årets butikkjede» i 2012 og «Årets nettbutikk» i 2014.