LINDESNES Politiet melder klokken 17.40 onsdag at de har startet en leteaksjon like nord for Vigeland sentrum.

En 59 år gammel kvinne er meldt savnet fra hjemmet.

Politi med hunder, brannvesenet og Røde Kors deltar foreløpig i søket, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Det er 59 år gamle Wenche Grina Østerhus som er meldt savnet. Foto: Politiet

Søker i området

Den savnede kvinnen er sist sett midnatt til onsdag. Hun er 59 år og 164 centimeter høy. Politiet ønsker informasjon om observasjoner av savnede etter midnatt til onsdag på telefon 02800.

– Den savnede er sist sett rundt midnatt på sin bopel i Farmoveien, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen til Lindesnes.

Søket pågår akkurat nå i Farmoveien like nord for Vigeland. Det søkes også i Audna som renner langs veien.

Det søkes etter kvinnen på land og i Audna. Dykkere fra Røde Kors og brannvesenet bistår i søket. Foto: Malin Helen Jørgensen

Meldt savnet av mannen

Det var mannen som meldte henne savnet onsdag ettermiddag. Politiet begynte med etterretning og har drevet søket siden tidlig ettermiddag, opplyser innsatsleder på stedet Arnt Helge Dragland overfor Lindesnes.

Politiet kan ikke si noe om det er mistanke om noe kriminelt.

– Vi har ingen indikasjoner på at det har skjedd noe kriminelt, men holder alle muligheter åpne, sier Dragland til Lindesnes.

Foreløpig har de ingen spor å gå etter.

Jobber seg ut fra bopelen

Operasjonsleder Klausen forteller at navnet på den savnede er Wenche Grina Østerhus. Hun ble meldt savnet klokken 13 onsdag.

– Da gikk vi i gang med søk og startet med gjennomgang av nærområder. Vi jobber oss utover fra bopelen hennes, sier Klausen.

19:30: Brannvesenet avslutter søket

Brannsjef Jon Inge Aasen melder om utfordrende forhold i elva.

Dykkere søker i elva etter den savnede kvinnen. Foto: Malin Helen Jørgensen

– Det er kun halvannen meter sikt, noe som gjør arbeidet vanskelig, sier Aasen, og legger til at de konsentrerer seg om området rundt bopelen.

Ved 19.30-tiden avslutter brannvesenet sitt søk da de er gått tom for oksygen.

Tar vurdering i morgen

Politiets innsatsleder på stedet klokken 20.19 er Jan Helge Rosseland. Til Lindesnes sier han at det i morgen tidlig vil tas en ny vurdering av hva som gjøres videre dersom kveldens søk ikke gir resultater.

Politiet har hatt mannen og søsteren til den savnede inne til avhør onsdag. Torsdag morgen vil de vurdere om de vil kalle inn flere til avhør.

Politiet og Røde Kors søker fremdeles i området klokken 20.30. Klokken 20.50 har de avsluttet for kvelden og vil ta en ny vurdering torsdag morgen.

Lindesnes kommer tilbake med mer.