Første dagen i mai ga sommerfølelse, men den forsvant fort fredag 3. mai. I Søgne haglet det intenst som førte til at E39 fikk «snøspor», grantrærne ble i julestemining og tulipaner frøs på stilken. Temperaturen gikk nær null.

Lørdag skal temperaturen stige noe, men det blir ikke særlig varmere før neste uke i følge meteorologene. Det ser ut til at rallysjåførene som skal delta i Rally Sørland lørdag slipper å slite på vindusviskerne. Løpet starter i Finsland hvor yr.no melder om null grader fram til klokken 1200.

Sjekker en datosøk på yr.no var det heller ikke spesielt varmt i 2018 den 3. mai. Det var skyet og en gjennomsnittstemperatur på 4,8 grader på Marnardal målestasjon. Stasjonen ble opprettet i 2018 og er den nærmeste stasjonen til Finsland.

Det blir heller ikke den store varmen ute ved kysten. Det meldes om lett bris fra nord - nordvest i Søgne. Utover ettermiddagen og kveld vil temperaturen gå over ti grader i tillegg til at solen skal komme for fullt etter klokken 1800.

Ved Mandal målestasjon er det klokken 2100 fredag kveld 4,5 grader. Temperaturen skal holde seg over null gjennom natten.