Søgne fotballklubbs førstelag i 16-årsklassen for guttelag har ambisjoner om fremgang og gode resultater i den kommende sesongen. Dårlige treningsforhold på hjemlige trakter den siste tiden har derimot gjort at laget stiller dårligere forberedt enn flere motstanderne kort tid før alvoret starter.

I perioden hvor mye av grunnlaget legges har laget vært tvunget til alternativ trening og flytting av treningstider.

– Det har vært mye stress den siste tiden som følge av snøen. Mye snø har skapt trøbbel med gjennomføringen av treninger på kunstgressbanene på Tangvall. Vi har stadig måtte avlyse og flytte treninger, noen som ikke er særlig heldig så tett opp mot seriestart. Et tiltak vi har gjort er at vi kjørt to treninger i uka på Family sports club, som har stilt egen instruktør til rådighet for våre spillere. Været har også gjort at vi foreløpig ikke har gjennomført noen treningskamper. Dermed vet vi lite om hvor vi står i forhold til de andre lagene på Sørlandet. For å få bedre treningsforhold og kamptrening reiser vi førstkommende helg til Danmark hvor vi skal trene, samt spille to kamper mot gode danske lag, sier hovedtrener for laget, Jørn Lauvsland.

Godt samarbeid

Stallen som Jørn Lauvsland disponerer består av 17 spillere.

– Vi har lagt opp til et godt samarbeid med klubbens andrelag, noe som medfører at de som trenger kamptrening på førstelaget vil få dette i form av spilletid på andrelaget. Det vil være en fordel for begge lag, kommenterer Jørn Lauvsland.

Satser

Utover spill i kretsens 1. divisjon satser laget på å delta i Norway Cup samt Sør Cup i Kristiansand og et par eliteturneringer senere i sesongen.

– Vi er også med i NM for G-16 lag. Her har vi fått en tøff motstander i første runde, da vi møter Randesund som de siste sesongene har vært Sørlandets beste lag i denne årsklassen. Hvis vi blir kvitt snøen så spilles denne kampen torsdag 22. mars på Toyotabanen. Blir det kamp så håper vi at publikum møter opp og heier oss frem til seier, sier en optimistisk hovedtrener.

Helgen etter påske arrangerer klubben sin årlige eliteturnering for G-16 lag.

– Vi ser frem til denne turneringen hvor foreldrene til spillerne våre gjør en kjempejobb med å legge til rette for et best mulig opplegg både sportslig og sosialt for de deltakende lagene. Til årets turnering stiller gode lag som Djerv 1919, Vard Haugesund og Follo, som vi selvfølgelig satser på å vinne mot, avslutter Jørn Lauvsland.

Ulrik Stubstad, 15 år: – Spilt i fem år – Mohamed Salah – Bli så god som mulig
Simon Aarhus, 15 år: – Ett år for Søgne – Toni Kroos – Se hvor langt jeg kan nå
Isak Karlsen, 14 år: – Ny fra Fløy – Mohamed Salah – Spille for Liverpool