LINDESNESREGIONEN – Det regner nå på 16. mai. Så skal det komme noen drypp i natt, men det ser ut til å bli oppholdsvær av en skyet værtype på dagtid 17. mai. Temperaturen vil komme på 10–12 grader, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk Institutt.

Værgudene viser seg å være familievennlige på nasjonaldagen, ifølge meteorologen.

– Det blir opphold når togene går, men av en skyet værtype. Det kan komme noe yr, men ikke så mye at man trenger paraply. Og været bør passe alle som går i bunad, sier Gislefoss.

Blir det sol?

– Så er spørsmålet om sola kan komme seg gjennom skydekket eller ikke. Muligheten er der, og jo lenger vest man kommer er det sjanse for at skydekket kan sprekke opp, sier Gislefoss.

Det er været alle snakker om dagen før nasjonaldagen, og Meteorologisk Institutt har svart på utallige spørsmål om hvordan 17. mai-været blir.

– 17. mai er en dag der alle er opptatt av fint vær. Man er mye ute, i store forsamlinger. Og det er kjedelig å gå i tog i pøsregn og stiv kuling. Det vil bli regn på kvelden, rundt åtte-nitiden. Så alle som skal grille ute, bør gjøre før den tid.