I torsdagens formannskapsmøte skulle politikerne bestemme hvem som fikk tildelt de ulike prisene i Lindesnes kommune.

Proffsyklisten Søren Wærenskjold (22) ble tildelt prisen for Årets navn 2022.

– Det var både uventet og overraskende at jeg fikk den prisen, men veldig gøy. Ordføreren ringte og vi hadde en hyggelig prat, sier Wærenskjold.

Ordfører og juryleder Even Tronstad Sagebakken (Ap) sier det var spesielt to ting gjorde at juryen ga 22-åringen prisen.

– Det er at han tok gull og bronse i U23-VM. Også er han den personen han er i sykkelmiljøet i Mandal og er et forbilde for unge syklister. Han er en viktig bidragsyter i lokalmiljøet, sier Tronstad Sagebakken.

Søren Wærenskjold er tildelt prisen for Årets navn i Lindesnes kommune. Bildet er fra da han vant VM-gull i september. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com/Shutterstock

Vil stille opp for sykkelmiljøet

Wærenskjold sier at han prøver å være et forbilde i sykkelmiljøet i Mandal.

– Da jeg startet i Mandal sykkelklubb var det bare meg og Sebastian Dreyer Heldahl som satset, men nå har miljøet blitt større. Det er ikke bare på grunn av meg, men fordi sykkelklubben jobber bra for å bli større, sier Wærenskjold.

– For å rekruttere nye barn og ungdom mener jeg det er viktig at jeg stiller opp når jeg kan. Når sykkelkarrieren min er over har jeg lyst til å gi enda mer til sykkelmiljøet, legger han til.

Bøksle fikk pris

Årets kulturpris for 2022 gikk til musikeren og visesangeren Ivar Bøksle (75).

– Han har vært en viktig kulturpersonlighet i veldig mange år. Han har gjort et kjempebidrag innen visesang og Sørlandsvisa, som er en viktig del av kulturhistorien på Sørlandet. Jeg er veldig begeistret for å kunne gi prisen til Ivar Bøksle, sier Tronstad Sagebakken.

Arkivfoto: Ivar Bøksle under kombinert plateslipp og konsert i Buen i 2016. Torsdag kveld fikk han kommunens kulturpris.

På kommunens hjemmeside står det at Bøksle ble nominert for hans lange innsats som musiker og visesanger, komponist og arrangør, musikklærer og dirigent, og som en viktig kulturbærer.

Bøksle er oppinnelig fra Kristiansand, men har bodd i Mandal i hele sitt voksne liv.

Christer Andersen fikk Ungdommens kulturstipend på 15.000 kroner. Foto: Arkivfoto: Audun Fegran Kopperud

Disse fikk kulturstipend

Formannskapet delte også tre kulturstipend på 15.000 kroner.

Badmintonspiller Christer Andersen, kunstner Elisabeth Glesne og syklist Simen Dreyer Heldahl fikk stipendene.

– Formålet er å kunne hjelpe unge personer til å utvikle seg innenfor sitt felt. Dette var tre verdig mottakere av stipendet, sier Sagebakken.

Kustner Elisabeth Glesne (18) fikk stipend. Foto: Privat
Syklist Simen Dreyer Heldahl har nylig begynt på NTG Bærum for å satse på sykkel. Foto: Privat