«Gi meg alt du har. Nå dreper jeg deg»

En 61 år gammel mann fra Mandal er tiltalt for grovt ran av en bevegelseshemmet kvinne.

  • Fridtjof Nygaard
Denne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder oppsøkte han kvinnen i hennes hjem i april i år og slo gjentatte ganger i ansiktet og hodet med et glass mens han uttalte: «Gi meg alt du har. Nå dreper jeg deg».

Ifølge tiltalen tok han en kniv som lå på bordet og truet med å kutte henne. Kvinnen skal ifølge tiltalen ha bedt ham om å slutte, og sa at han skulle få alt hun hadde. Påtalemyndigheten legger til grunn at han fra huset tok med seg to ringer, 3000 - 8000 kroner i kontanter, en mobiltelefon og noen medisiner med narkotisk virkning.

Påtalemyndigheten begrunner at ranet er grovt blant annet fordi det skjedde i fornærmedes hjem, det er brukt særlig farlig redskap og det er begått mot en forsvarsløs person. Offeret er bevegelseshemmet og bruker rullestol.

61-åringen er også tiltalt for oppbevaring av 30 gram hasj og 44 narkotiske tabletter, samt 83 patroner til et haglgevær uten å ha gyldig våpenkort.

Påtalemyndigheten har også tiltalt mandalsmannen for en rekke truende situasjoner ved legevakten. Han skal blant annet ha knust en rute, drapstruet flere ansatte, deriblant sin fastlege.

Les hele saken med abonnement