Åtte til ti meter: Bølgehøyden ved fyret har vært i snitt 8–10 meter, ifølge fyrvokter Rolf Dybvik.
Friskt fyrvær: I kastene har det vært 33 meter i sekundet, noe som hadde betydd orkan om det var middelvind.
Bestemor i vinden: En god del bølger på Sjøsanden også.
Nua: Selv om det var langt fra storm ved Piren, blåste det friskt på Mannefjorden også.
Sandstorm: Sandkorn fra stranden pisket forbi ørene ved Sjøsanden torsdag ettermiddag.

LINDESNES – Det er ganske hustrig nå i kveld. Liten storm fra sørvest ved fyret med opptil 30 m i sekundet, sier vakthavende meteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk Institutt.

Men ifølge fyrvokter Rolf Dybvik har det faktisk vært full storm i perioder.

– Jeg kikket på avlesningen av vindmålerne. Det var full storm i middelvind en periode, og opp til 33 meter i sekundet i kastene, sier han.

Med en bølgehøyde på 8 til 10 meter i snitt, har en god del folk blitt våte.

– Jeg tror nok det er mange mobiltelefoner som blir fornyet i løpet av uka, sier Dybvik.

Fyrvokterveteranen trives godt når det blåser friskt på Lindesnes fyr.

– Etter 42 år her ute er jeg like heftig begeistret over å være her når det stormer og jeg blir klissblaut. Jeg sitter her med sjø i støvlene og vann på mobilen, sier han.

Salt i håret

Så lang fartstid ved fyret har ikke Anne Solvang Salvesen. Men hun har også hatt en god dag i stormen.

– Det er helt rått å være i været i dag! Tøffe vindkast. Vi har i dag hatt over hundre besøkende som har opplevd godt norsk kystvær. Heftig, rått og ekte! For meg var det en flott avslutning på kontordagen min å se alle de fornøyde glisa som hadde salt i håret, forteller hun.

– Latteren hang løst og folk koser seg og får «respekt» for været. Vi hadde blant annet en gruppe fra sivilforsvarsøvelsen på Lista her i dag. De var internasjonale studenter som hadde tjenestegjort som statister sminkører i øvelsen. De var superfornøyd med sydkapp-opplevelsen, fortsetter Salvesen.

Roer seg natt til fredag

Også ved Sjøsanden i Mandal blåste det friskt torsdag ettermiddag. Men det skal roe seg i løpet av natten, ifølge meteorologen.

– Det vil blåse nå i kveld. Så roer det seg i natt. Det vil komme en del byger vestfra. Hovedsakelig vest for Mandal. Men også området rundt Mandal vil få regnbyger i løpet av natten og fredagen. Og vindfullt, selv om det ikke blir like mye vind som i dag. Men fortsatt god kuling fra vest og sørvest på Lista og Lindesnes og Skagerak, sier Thyness.

LES OGSÅ:

Vinden vil gå over til mer ren vestavind fredag. Bygene vestfra vil transporters inn i Agder. Temperaturen blir etter hvert såpass lav det kan bli snø over 1000-1200 moh. På høyfjellet, understreker Thyness.

– Det går mot vestavær og byger. Med varierende grad av kuling på kysten, men også kraftige vindkast innover land. Den stille rolige høsten vi har vent oss til tok en brå slutt, konkluderer meteorologen.

Se webkameraet på fyret her