Ruglandsfestivalen er det siste løpet for sesongen i Kristiansand Automobil Klubb. Det bærer derfor med seg litt ekstra heder og ære for førerne.

– Det er nok det løpet de fleste ser mest frem til gjennom sesongen, forteller Tore Kjell Ås fra arrangementets sportskomité.

I klasse junior ble tre tre finslendinger med videre til A-finalen i bilcross. Her tok Gjøran Fløystøl seieren, og fikk også dele pallen med kompisen Thomas Egeli som tok andreplass. Tredjemann Stian Hilton kjørte inn til en 6. plass.

Tobias Kjær kjørte også løpet men fikk bilproblemer underveis og måtte bryte.

– Det er jo himla mange gode førere, så går det også på en del på flaks. Det er jo ikke sikkert bilen holder. Men det var sabla moro å kunne avslutte på en så god note, forteller den seirende Gjøran Fløystøl.

Saken fortsetter under bildet.

Bilen til Thomas Egeli Foto: Privat

Håper å fortsette slik

Fløystøl vant tidligere i sesongen Vårcrossen og klubbløpet, og avslutter deretter sesongen med tre førsteplasser.

– Jeg hadde jo ikke kjempestore forhåpninger før sesongen. Dette har gått over alle forventninger, forteller Fløystøl.

Finslendingen er svært fornøyd med å avslutte sesongen på en så god note. Nå har han et år igjen i juniorklassen, og håper derfor å kunne holde momentet oppe.

– Det blir jo et helt annet nivå når jeg skal opp i seniorklassen. Men planen er jo å fortsette med bilcross, og forhåpentligvis kunne ta noen pallplasser der også, avslutter han.

Foto: Privat