På Åros Ridesenter inviteres hver lørdag foreldre og barn til riding og annen hestemoro. Tilbudet har blitt et godt alternativ for en lekende og aktiv familiestund.

Av Lene Tønnessen

Hest er ikke bare best, men en altoppslukende hobby for uendelig mange. Knøtteridingen på lørdager er ment som en mulighet for de minste til å stifte nærmere, og gjerne sitt første, bekjentskap med hest og riding.

– I realiteten er det ingen nedre aldersgrense, men selvfølgelig må barnet kunne sitte. Det er i all hovedsak foreldrene selv som styrer dette. Vi er absolutt til stede, men lar foreldrene og barna kose seg sammen hvis det er det de ønsker, forklarer Birgit Homme, ridesenterets ansatte denne lørdagen.

– Den yngste vi har hatt innom disse lørdagene er en treåring, og også det gikk veldig greit, forsikrer Homme.

I tillegg til Homme er det også flere jenter tilgjengelige. Stalljentene stiller gjerne opp med sine kunnskaper og veiledning. Om ønskelig loser de barna trygt gjennom ridingen.

– Det vi ser er at oppmøtet er noe væravhengig. Ved dårlig vær er det mange som ønsker seg innendørs, og skinner sola er det mindre besøkende, konstaterer Birgit Homme.

Debutant og veteraner

Budstikka traff både debutanter og mer vante brukere på hesteryggen denne lørdagen. Søstrene Mona (9) og Maren Tangstad (7 ½) har vært på Åros nesten hver lørdag siden oppstarten rett før jul.

– Dette er bare så gøy, sier storesøster Mona entusiastisk mens lillesøster Maren nikker megetsigende.

– Vi har vært her nesten hver lørdag siden før jul, utenom da vi var på hyttetur, forteller jentene fra hesteryggen.

Mamma Anita Tangstad har sammen med jentene tatt turen fra Møvik nesten ukentlig, og mener det er et ypperlig tilbud for dem som lurer på om riding er noe for dem eller deres små.

– Det er veldig praktisk at det ikke er bindende, samt at man kun betaler for tiden man bruker og ikke for et helt kurs.

En annen som var i manesjen på lørdag var Julie Loka Iversen (6) fra Buheiveien i Søgne. Hun og farfar Dagfinn Iversen var der for første gang, og Julie storkoste seg på den svære hesteryggen.

– Kjempespennende, var den kontante konklusjonen på første ridetur, og June mener bestemt at dette vil hun gjøre igjen.

Drop- in

Rideskolens ønske er å rekruttere nye ryttere, og tilbudet ser ut til å ha den effekten de ønsker. Samtlige Budstikka snakket med ønsket seg tilbake for å prøve mer eller hadde allerede planer om å begynne på kurs.

– Dette har vist seg som en veldig fin måte å rekruttere på. Mange sier de setter pris på muligheten for "drop- in" vi har innført på Knøtteridingen. Det betyr at du kommer, rir ønsket tid og betaler for tiden du har brukt. For oss fra rideskolen er det en takknemlig jobb. Det er veldig hyggelig med de som kommer flere ganger, og like gøy hver gang det kommer noen nye, smiler Homme avslutningsvis.

Dørene er åpne for publikum mellom klokken 11.30 og 12.30.

Trening gjør tøff: Med erfaring kommer også fart og mot. Her er Mona Tangstad bokstavelig talt i fullt firsprang under kyndig veiledning av Lieke Oprel (12), en av hjelpejentene