Fem på halv to i natt brøt noen seg inn i Hortemo Kolonial. Innehaver Tore Finsådal sier at han var ved butikken tre minutter etter at Securitas ringte at alarmen var gått. Det er nå nøyaktig et år siden forrige innbrudd som ble gjennomført temmelig likt. Finsådal har nettopp fått brev i posten at saken er henlagt på grunn av bevisets stilling.

– Det forundrer meg. Jeg hadde videotape, visste personene og ga opplysninger til politiet. Likevel blir saken henlagt, det er rett og slett pinlig, sier han.

Hvorvidt det er samme personer som har vært på ferde igjen, kan han ikke si noe om. Denne gangen var de i følge Finsådal kamuflert i ansiktet med skjerf og luer.

– De har tatt godt for seg av tobakk og snus, dette er ganske tungt for oss som forsøker å drive noe. Særlig når det ikke får konsekvenser for de som gjør innbrudd. Hadde ikke vært for at jeg må levere det til forsikringsselskapet, vet jeg ikke om jeg hadde hatt bry til å anmelde, sier han oppgitt.

Det har vært fem, seks innbrudd siste årene. Finsådal har investert i lås og overvåking for å skjerme butikken og ha bevis. En investering han nå føler er bortkastet.

– Kanskje en like godt kunne ha døra åpen, så ødelegger de i alle fall ikke noe, sier han.

Bsnett har foreløpig ikke lykkes å komme i kontakt med lensmann Terje Pedersen for å få en kommentar vedrørende henleggelsen.