Meteorologisk institutt melder temperaturer under null grader flere steder i landet de neste to ukene.

– Hvis du gambler med å kjøre med sommerdekk på vinterføre, er det store muligheter for at erstatningen blir redusert hvis du kolliderer. Vær ekstra forsiktig nå som frosten har meldt sin ankomst i høyfjellet, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

For mange begynner høstferien nå. Selv om det er bart og fint nede i lavlandet, skal man ikke høyt opp i terrenget før det begynner å bli glatt på veiene. Og i verste fall kan bilister møte årets første snøfall. Da kan de fort bli slitsomt å kjøre på sommerdekk.

Hovden er foreksempel ev plassene det er meldt null grader i høstferien.

–  Det verste er likevel at du utsetter deg selv og andre bilister for farlige situasjoner. I tillegg blir forsikringen din avkortet (reduserte utbetaling) dersom du opptrer uaktsomt i trafikken, sier Steen.

Pressekontakten i Tryg Forsikring, Arvid Steen, anbefaler deg å skifte til vinterdekk allerede nå om du skal opp på fjellet.

– Det er som regel for sent å skifte når du skrenser rundt på høyfjellet. Ikke bare kan du risikere å skade andre, men du kan også bli stående fast over lengre tid, om du er skikkelig uheldig, sier Steen.

Tryg har også et råd til deg som lurer på om det er ok å skifte til piggdekk nå.

– Bytt til vinterdekk uansett, også dersom du har piggdekk. Blir du stoppet i politikontroll på vei til hytten på fjellet, kan du bare si til politiet at du er på vei opp i høyere liggende strøk. Det bør gå bra, oppfordrer Steen.