Vi møter de to brødrene og spør dem hvorfor de bestemte seg for å selge mat fra hjemlandet.

– Vi er studenter, og har lyst til å stå på egne bein. Vi drev restaurant i Egypt i tre år, og fikk god erfaring ved å gjøre det, svarer Aamer.

Mohamad har jobbet i kantina på UIA, og hver fredag laget han falafel.

– Det kom masse folk og det ble veldig populært, forteller han.

Dette er noe av grunnen til at det er denne retten brødrene har satset på.

– Alt er vegetarmat. Det er lettere med matilsynet, påpeker Mohamad.

Faren Samir Harata hjelper med kjøring og henting. Mye av maten lages hjemme på eget kjøkken. Mohamad påpeker også at han måtte ta etableringsprøve for å være daglig leder i familiebedriften de nå har startet.

– Det er mange krav, sier han.

Når vi spør hvilken tilbakemelding de har fått fra kundene, er svaret:

– Bedre enn forventet. Tilbakemeldingene er hyggelige. At det er spesielt og noe de ikke har prøvd før. Vi er veldig glade for å kunne dele vår kultur med nordmenn, sier Aamer.

– Til lunsjtid har det vært kø. Da kommer de ansatte i kommunen, tilføyer Mohamad.

Guttene sier de skal skal drive pop-up restauranten frem til august. Da er det tilbake på skolebenken på unviersitetet.

Kom tilbake

En kunde med navn Kristine Løite kommer forbi og gjør sin bestilling. Det er andre dagen på rad hun spiser den syriske maten brødrene tilbereder.

– Det er helt fantastisk. Det er noe av det beste jeg har smakt, svarer hun da vi spør om maten er god.

– Jeg har lyst til å kjøpe mat her hver dag i sommer, fortsetter hun.

Så godt likte hun maten at hun har booket inn guttene til å lage mat til bryllupet hennes i august.

– Syria har et veldig bra kulinarisk kjøkken. Det er flott at de viser dette fram. Så er det vegetarisk. Det er veldig i vinden nå, avslutter Løite.