Friluftsåret er i gang. Noen har sovet ute natt til onsdag, det har ikke vi i Budstikkanett.

Framover vil vi likevel komme med tips til fine turer og kulturminner. Vi inviterer også deg som leser til å komme med dine turtips, eller aktiviteter i Friluftsåret 2015.

Søgne og Songdalen orienteringsklubb har også i år laget løyper med poster, turorientering. Det har undertegnende kastet seg på og utfordrer andre til å gjøre det samme. Så vil det vise seg hvem av oss som får flest poeng. Totalt kan man kapre 70. Kart og forklaring kan man kjøpe på bensinstasjoner i Søgne og Songdalen.

Med Åroskartet i hånden

Jeg er ikke akkurat kjent for å kunne orientere meg i skog og mark. Det hjelper med kart. Søgne og Songdalen Orienteringsklubb legger forholdene så til de grader til rette. Tidligere har jeg tenkt å kjøpe konvolutten med turorientering. I år har jeg gått fra tanke til handling. Det ble julegave til både meg og han som har litt enklere for å finne fram.  Vi behøver slett ikke å ta alle turene sammen, vi kan konkurrere. Han er av og til bortreist på jobb, da kan jeg ta innersvingen, he he.

Poster er spennende

Første turen vår gikk til Åros. I mitt hode tenkte jeg at det var en kjapp runde, så ville alle postene være krysset av.

Fullt så enkelt var det ikke. Fort gikk det heller ikke, da jeg så et motiv som måtte foreviges for hvert femte steg. En liten tålmodighetstest for turfølget. Han fikk tross alt lov å hente bilen der den var parkert. I sitt eget tempo.

Et tips. Ikke gå for fort. Uansett om det er turorientering eller tur. Legg merke til alle de vakre detaljene som er i skogen, på fjellet eller rent generelt i naturen.

Nydelig søndag

Turen ble gjennomført på årets første søndag. Den var rett og slett glitrende på alle måter. Passe kjølig, ikke glatt på turstiene. Litt glatt noen steder på fjell. Det ble en salto med baken i fjellet. Ikke meg denne gangen.

Folk er så blide. Alle sier hei. Firbente hunder oppfører seg pent. I det hele tatt en nydelig søndag å nyte ute.

Kaffekos og vakker natur

Jeg har et eget forhold til hytta Sirili. Flere år var jeg hyppig gjest der, både alene og med inviterte. Hele gjengen i Freidig 4H klekket på 90-tallet ut underholdningen til høstfesten på nettopp denne hytta. Det var lek i mørket, det var litt skader og sånn. Så vidt jeg vet, har ingen fått varige skader. Fint å la minnene passere mens solstrålene treffer stille hav. Kaffe blir inntatt.

Så ble iveren etter å finne flere poster for stor. En post fant vi ikke. SSOK ble underrettet.  Det er nemlig veldig viktig at man gir beskjed. Tilbakemeldingen er at posten er på plass, det var vi som ikke fant den. Da er det bare å gjøre et nytt søk en annen søndag.

Bli med du også!

Nå inviterer jeg dere lesere til å konkurrere mot meg. Send meg en mail og gjerne et bilde fra din tur.  Det blir ingen enkel sak å slå meg, men bli gjerne med og prøv. Alle bildene er fra turen hvor kartet Åros ble brukt.