MANDAL Klokken 08.04 tirsdag morgen får politiet melding om en skolebuss som har kollidert. Nødetater har rykket ut til Gustav Vigelands vei.

En rød Volkswagen Caravelle har kjørt i siden på en buss, ifølge innsatsleder på stedet, politibetjent Erik Lund.

Fører av bilen, en mann i 30-årene, er kjørt til legevakt for sjekk. Han vil bli avhørt av politiet. Ifølge vitner på ulykkesstedet gikk han selv ut av bilen og forklarte at han hadde fått et illebefinnende.

Kjørt til legevakt: Bilføreren, en mann i 30-årene er kjørt til legevakt for en sjekk. Foto: Ronny Blix

Ifølge vitneobservasjoner skal Caravellen ha hatt høy fart, og har kjørt rett inn i bussen. Varebilen traff skolebussen i lukene til lasterommet på venstre side og ble kastet inn i fjellveggen på motsatt side av veien. Caravellen ble stående der et fortau ble fjernet for å øke trafikksikkerheten.

Om bord i bussen, som er skolebussruta fra Vestre Skogsfjord, var det ti-tolv passasjerer. Ingen av dem skal være skadd, ifølge Lund. Elevene blir ivaretatt på skolen, ifølge en melding fra rektor Signe Roland til foresatte ved skolen.

Store skader: Bilen har fått store skader, men ingen av passasjerene i bussen er kommet til skade, ifølge politiet. Foto: Ronny Blix