Da Jarle Tversland og Atle Larsen bestemte seg for å invitere treningskamerater til å delta i Toughest, hadde de ikke sett for seg så stor oppslutning som invitasjonen fikk. Nå er 22 deltakere påmeldt, alle fra Family Sports Club Søgne.

– Vi har kalt oss Team Søgne, sier Tversland.

Underrennet

Det var i november i fjor at Tversland og Larsen kom på idéen om å melde seg på. De hadde hørt om arrangementet og trener litt i samme stilen, nemlig crossfit. Toughest er derimot ikke et vanlig crossfit-opplegg. Det er ei hinderløype på åtte kilometer med over 40 hindre.

– Det er første gang for alle oss som reiser innover. Det kommer nok til å bli veldig tungt og veldig blaut, men vi skal bare ha det gøy, forteller Tversland.

Toughest arrangeres over hele Europa, men det er alltid ulike hindre. Spesielt for hinderløypa i Oslo er at det siste hinderet er Holmenkollbakken. Deltakerne skal løpe opp underrennet i Holmenkollen og over målstreken.

I oppkjøringa fram mot løpet har gruppen hatt fellestreninger hvor de har trent spesielt mye styrke i armene, utholdenhet og bakkeløp.

– Vi gleder oss sykt mye, forteller Sven Olav Brufjell. Han var blant de første som meldte seg på Team Søgne og har ordnet flere sponsorer for laget. Når bussen kjører fra Tangvall på fredag skal alle deltakerne ha like drakter og jakker til konkurransen.

Som et team

– Alle deltakerne har vært inne på internett og sett hvor galt det er. Mange av hinderne er ganske ekstreme, forteller Brufjell.

– Vi skal gå gjennom løypa som et team. Man har lov til å hjelpe hverandre og vi skal bare ha det gøy. Vi skal gjennomføre med stil, avslutter Tversland.

Klare

Nå er dagen kommet. I dag, lørdag, skal gjengen i ilden i området rundt Holmenkollen i Oslo. Budstikka ønsker dem lykke til i hinderløypa!