Nå har nemlig byrået, som har hovedkontor i Lyngdal og kontor i Flekkefjord og Mandal, kjøpt opp Torvgaten 12 i Farsund sentrum, hvor Sport 1 og Varmefag tidligere holdt til.

– Jeg overtok begravelsesbyrået i fjor etter min far Svein Olav Lande. Da gikk han av med pensjon. Jeg har alltid tenkt at jeg ville starte opp igjen den avdelingen vi hadde her ute med den arbeidsstokken vi har. Jeg har sett litt etter lokaler, og når vi nå fikk dette, er vi veldig klare og motiverte for å starte opp igjen her, sier daglig leder Erik Lande i Landes Begravelsesbyrå.

Overtar 1. mars

Begravelsesbyrået, som i dag har fem ansatte, ble på 1960-tallet stiftet av hans besteforeldre Gunhild og Gunnar Lande. Til å begynne med drev de som møbelfabrikk og produksjon av likkister, før de senere gikk over til å drive begravelsesbyrå.

Begravelsesbyrået har kjøpt lokalene hvor Sport 1 og Varmefag tidligere holdt til. Nå ser daglig leder Erik Lande frem til å åpne. Foto: Olav Hoel

– Vi vil prøve å komme igang så fort som mulig, samtidig som vi også har kontorene i Lyngdal, Flekkefjord og Mandal å tenke på.

Sist de hadde kontor i Farsund, var det Harald Tønnesen som drev dette. Siden han gikk av med pensjon for en del år siden, har de ikke hatt noe kontor i Kaperbyen. Når de nå overtar de nye lokalene i Farsund formelt fra 1. mars, vil de bruke den første tiden på å innrede lokalene.

Så fort som mulig

– Jeg har ikke en klar dato for når vi kommer til å åpne her, men vi vil prøve å komme i gang så fort som mulig, samtidig som vi også har kontorene i Lyngdal, Flekkefjord og Mandal å tenke på. Nå skal vi lage kontorlokaler og få inn gravsteiner. Vi skal ha dette lokalet sammen med Sørlandsstein, leverandør av gravsteiner. I tillegg skal vi lage i stand et samtalerom som folk kan komme for en samtale. Stort sett går vi hjem til folk for å snakke med dem om begravelsen, men så har vi dette rommet som en mulighet om de heller vil komme hit, sier Lande.

Jeg ser at mulighetene er her, for ellers ville vi ikke satset.

Fra før av er både Grønhaug og Farsund begravelsesbyrå etablert i kommunen, så de er klar over konkurransen på området. De har likevel tro på at de skal få til noe i kommunen.

– Vi ønsker å være med å bidra til en ny bit i markedet som folk kan velge. Jeg ser at mulighetene er her, for ellers ville vi ikke satset. Nå er det generasjonsskifte i mange butikker, så da tenker jeg at vi må være her når den tid kommer, sier Lande.

1. mars overtar Landes Begravelsesbyrå og daglig leder Erik Lande lokalene i Torvgaten i Farsund. Foto: Olav Hoel