Navn: Joel Nziza

Alder: 14, snart 15 år

Bor: Brennåsen

Yrke: Elev på Oasen Skole

Aktuell med: Ny leder av Songdalen barne og ungdomsråd

1: Hva gjorde at du ønsket å bli med i Songdalen barne og ungdomsråd?

Jeg må innrømme at det var med stor innflytelse av storesøsteren min, som er to år eldre enn meg, hun var nemlig med i ungdomsrådet i fjor. Hun fortalte meg litt om det som skjedde på møtene og hva de gjorde. Det syntes jeg hørtes kjempe gøy ut. Derfor gjorde jeg alt jeg kunne for å bli med i elevrådet enda et år, og fra der bli valgt til å bli med i ungdomsrådet. Jeg har alltid synes det har vært gøy å være med å skape en forskjell på vegne av oss unge som ellers ikke kan like lett.

2: Hva brenner du for?

Jeg tror det er vanskelig å si en ting jeg absolutt brenner for, men det er flere ting jeg interesserer meg mer for. Jeg er opptatt av hva vi kan gjøre for å skape et tryggere skolemiljø på skolene, og å virkelig høre på hva elevene har å si. Jeg synes det er viktig å etablere et godt skolemiljø, det innebærer å høre hva elevene mener bør gjøres. Ikke bare høre dem, men at voksne faktisk skal lytte. Jeg tror ikke vi trenger en sosiolog til å fortelle oss at et Trygt og Godt skolemiljø = Bedre elever. Jeg synes ungdomsmedvirkning generelt er ganske viktig, noe som er grunnen til at jeg elsker å sitte i ungdomsrådet.

3: Hva gjør du i fritiden?

Jeg spiller Bassgitar på kulturskolen i Søgne, noe jeg synes er veldig gøy. Rektoren der er kjempe hyggelig. Jeg går også på bibelgruppe med ungdommene i menigheten en gang i uka.

4: Hva ser du på TV?

For å være ærlig så ser jeg ikke mye på TV, vanskelig å finne tid til å sette seg foran tv-en. Men det hender jeg ser på TV en gang i blant. Da ser jeg som regel på noe "lærerikt". Om det er en dokumentar om regnskogen, eller om det er om hvordan nye maskiner har revolusjonert medisinverdenen, så finner jeg det interessant og ser på det. Hvis ikke ser jeg på Grensevaktene eller Pantelånerne Las Vegas hvis det i det hele tatt er på.

5: Hva er det få vet om deg?

Jeg kan sjonglere og kjøre enhjulssykkel 3-5 meter, men ikke samtidig. Jeg er med å danse tradisjonell dans fra Rwanda, det landet i Afrika jeg er fra. Vi arrangerer også konserter litt rundt om i Vest-Agder.