– Jeg har sunget i kor siden jeg var liten, og jeg syntes det var veldig gøy. For to til tre år siden begynte jeg på kulturskolen, sier sangtalentet om hvordan det hele startet.

Nå øver hun en gang i uken på kulturskolen.

– Jeg blir glad når jeg synger. Jeg blir oppmuntret hvis jeg ikke har det så bra, sier Fanebust om hva som motiverer henne til å øve.

Fanebust forteller videre at hun ble overrasket da hun gikk videre i Ungdommens kulturmønstring (UKM) Søgne i år.

– Først og fremst var det veldig gøy å gå videre i UKM. Men det var også litt overraskende. Jeg kunne jo trodd det, men det var ikke så stor sjanse siden det var så mange som deltok, påpeker talentet som har bodd i Søgne siden hun var 7 år gammel.

Leve av musikken

Drømmen er å leve av musikken, gi ut album og holde konserter.

– Jeg har lyst til å leve av musikken, og gjøre andre glad med musikk, sier Fanebust om hennes fremtidsdrømmer.

Hvilken linje hun skal gå på når hun starter på videregående om tre år til, har hun ikke tenkt så mye over enda. Det blir kanskje musikklinjen.

Hadde hun gitt ut et album, ville det vært popmusikk.

– Jeg liker pop og sånt som er populært nå for tiden. Jeg synger mest på engelsk, men også litt norsk, forteller den unge sangeren videre.

Hun er fan av Justin Bieber. Men hennes største forbilde er hennes egen storesøster, som også synger.

– Forbildet mitt er min storesøster. Hun står for sine egne meninger, forteller Fanebust.

Grease neste

Fanebust jobber i disse dager med en fremføring av musikalen Grease på kulturskolen. Denne skal fremføres sammen med musikkorpset i oktober. Her er hun en av tre stemmer som står for alle sangene i musikalen.

Til tross for at porteføljen begynner å bli full av sangopptredener, innrømmer Fanebust at det kan være litt nervepirrende å opptre for et stort publikum.

– Jeg er alltid litt nervøs før jeg går på scenen, men det går jo fint, forteller sangtalentet som vi garantert kommer til å se mer av i tiden fremover.