Det ble tidligere i høst øremerket en million kroner til ny buss.

Leder av Søgne Frivlligsentral, Heidi Johansen, sa tidligere i høst at de er svært fornøyd med at bussen skal stå i Søgne etter kommunesammenslåingen.

– Det er jo alt en buss i Søgne som også kommer under den nye avtalen. Men den store forskjellen er at denne er tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er jo klart at en slik buss i kommunen vil hindre diskriminering av brukere, sa Johansen til Budstikka.

Leder for eldrerådeutvalget i Søgne, Arvid Abrahamsen, mener at dette betyr mye for befolkningen.

– Det er jo klart de trenger en skikkelig buss for å komme seg rundt. Arbeidet som blir gjort på seniorsenteret er i stadig utvikling allerede. Det er viktig at de har et skikkelig fremkomstmiddel, både for besøk og aktiviteter, sier Abrahamsen.

Effektiv produksjon

Kjell Inge Føreland er personen som på oppdrag for administrasjonen har fått på plass bussen.

– Produksjonen av bilen begynte i september, og det er som regel beregnet seks måneders ventetid for slike prosjekter. Det er forventet at bussen kommer på plass allerede i slutten av denne uka, forklarer Føreland.

Bussen vil kunne romme ni personer og skal kunne brukes av «alle»

Det må avklares en del kriterier før bussen kunne settes i drift. Først av alt må den kunne romme to rullestoler, og kunne tilrettelegges med feste.

– Så må den så klart kunne tas i bruk av personer med vanlig førekort, klasse B. Bussen vil kunne romme ni personer og skal kunne brukes av «alle», sier Føreland.

Kommunen innvilget en million kroner til drift, kjøp og tilrettelegging av bussen. Den endelig summen for bussen med innvendig heis og feste til rullestoler landet på om lag 800.000 kroner. Derfor vil det videre være merket 200.000 kroner til drift de kommende årene.

Søgne seniorsenter vil stå som eier av bussen, og skal sammen med frivillighetssentralen samarbeide om hvordan bussen skal tas i bruk.