Når den lokale idrettsklubben runder hundre år må det feires. For nåværende og tidligere medlemmer i Greipstad I.L. blir det jubileumsmiddag lørdag den 5. november på Thon Hotel Sørlandet.

Etter 17. mai

Greipstad Idrettslag ble grunnlagt i 1916. Det var etter feiringen av 17. mai at medlemmer i 17. mai-komiteen kom sammen. De hadde arrangert idrettsaktiviteter under feiringen, men mente at idretten burde feires hele året. Og dermed var idrettslaget grunnlagt.

I begynnelsen var det individuelle idretter som sto høyt. Vinteridretter som langrenn og skihopp var populære, det samme gjaldt friidrett. I 1930-årene kom lagspillet og herrefotballen til klubben. Kvinnene begynte først å delta på 50-tallet, da med håndball.

– Siden den gang har idretter kommet og gått. Klubben har vært innom badminton, sykling, volleyball og vektløfting. Idrettene vi driver i dag er barneidrett, step, håndball og fotball, forteller Ragnhild Brunvatne, leder av Greipstad I.L..

Håper på påmeldte

Hun har siden før sommeren arbeidet med å organisere en jubileumsfest. Nå begynner rammene å falle på plass og så gjenstår det å se hvor mange som melder seg på.

– Det blir veldig spennende å se hvor interesserte folk er. Vi sender ut invitasjon til noen, men grunnet manglende data og registere har vi ikke mulighet til å huske alle. Vi håper at tidligere medlemmer vil anse dette som en invitasjon, selv om de ikke får en i posten, sier Brunvatne.

Hun forteller at det tidligere har vært gjort flere forsøk på å organisere jubileumsfester, men uten hell. Det har skyldtes manglende påmelding.

Jubileumet skal feires

– Vi håper at mange vil melde seg på. Det er duket for en festaften og vi har allerede snakket med flere som har vist interesse og sagt at de ønsker å komme, sier hun.

Det vil også bli arrangert jubileumsfestiviteter for barn og ungdom under 20 år. Barneidretten består av barn mellom fem og åtte år. For å feire jubileumet får de en tilrettelagt dag i Høyt og Lavt klatrepark i Kristiansand.

– Håndballen og fotballen kommer til å lage egne opplegg for barna og ungdommen som deltar der, forteller Brunvatne.

Ny bok

I forbindelse med hundreårsjubileumet har historielaget ved Ole Kurt Ugland skrevet ei bok om historien til idrettslaget i Greipstad. Den vil komme i salg etter jubileumsfesten.

Påmeldingen til festen åpner onsdag 7. september.