Ken Christian Heiden har drevet Fysioterapien på Tangvall i fire år. Arild Telhaug er nå gått inn som samarbeidspartner etter at han ble utdannet fysioterapeut våren 2015 i Nederland.

– Det er vanskelig å få seg jobb som fysioterapeut. Jeg jobbet litt som vikar, sier Telhaug og forklarer at han inngikk et samarbeid med Heiden ved at han har leid seg inn i klinikken, låner utstyr og fasiliteter.

– Han har tatt utdannelsen sin i Danmark og jeg er i Nederland, så vi har litt forskjellig syn på ting. Man får det beste fra begge, sier Telhaug.

Hvorfor han akkurat valgte å bli fysioterapeut var litt tilfeldig.

– Det var litt tilfeldigheter. Jeg liker å jobbe med mennesker og anatomi.

Meningsfullt

Å starte for seg selv fører med seg at man må sette seg inn i del nye ting.

– Jeg har aldri opprettet noe selv. Før har jeg hatt ansettelse. Jeg har tatt et kurs om hvordan drive egen praksis. Der lærte jeg ting som å skatte og loggføre. Det var litt å sette seg inn i, sier han og påpeker at han får god hjelp av Heiden og regnskapsfører.

Hvilke type pasientene han har varierer.

– De fleste har hode, nakke, rygg og skuldre problemer, som kan føre til hodepine. Det henger sammen.

– Det er også en del med patologiske problemer, tilføyer Telhaug.

– Det er mye mannen i gata i forskjellige aldersgrupper.

Telhaug føler han har en meningsfull jobb.

– Jeg føler jeg hjelper folk. Jeg prøver å gi behandling som er så god som mulig, påpeker fysioterapeuten.

Samarbeid

Heiden syntes det var fint at Telhaug ville samarbeide.

– Han var på turnus her. Det er vanskelig å få jobb etterpå. Han er en dyktig fyr. Det var positivt at han fortsatte her etter å ha blitt kjent med praksisen.

– Vi skiller oss fra andre med at vi ikke har driftstilskudd. Vi er lei oss for at vi ikke har tilskudd, at folk må betale selv, sier Heiden videre.

De to fysioterapeutene sier at de jobber til de er ferdige for dagen. Dette er ofte til seks sju om kvelden.

– Vi ønsker ikke at pasienten betrakter oss som en institusjon. De fleste kronisk syke er lei av å snakke sykdom. Vi har høy faglighet, men ønsker også at det skal være så hyggelig som mulig. Det skal være hyggelig å komme og hyggelig å gå igjen, avslutter Heiden.