MANDAL : Vagle gjennomgikk hendelsesforløpet med pressen onsdag like før klokken 14. – Det var klokken 11.39 det ble hørt skudd på adresse. Vi fikk også melding om at en bil hadde kjørt fra stedet. En politipatrulje kommer rast til stedet, og konstaterer at en person er død, drept.

Parallellt kjører en patrulje i retning Holum på fylkesvei 455. Vedkommende patrulje oppnå kontakt med bilen som ble sett kjørende fra åstedet. Bilen blir stanset, og en person pågrepet. Vi mener det er den antatte gjerningsmannen Gjeringsmannen er knyttet til åstedet, og knytter seg selv til hendelsen, sier Vagle.

Gjerningsmannen er 19 år.

Avdødes identitet er foreløpig ukjent for politiet, det samme er hendelsesforløpet. Politiet bekrefter også at det er en mannsperson som er drept.

Det av folk i nærheten av årstedet som meldte fra om skudd.

– Vi har ikke indikasjoner på at det ble avfyrt mer enn ett skudd, sier Vagle, som ikke ønsker å gi mer opplysninger av hensyn til etterforskningen.

Politiet ønsker ikke å kommentere om de kjenner gjerningsmannen fra før.

Vagle vil heller ikke konkludere med om det er mer enn én gjerningsmann, og vil heller ikke kommentere antatt gjeringsmanns tilhøriighet og relasjon til den drepte.

Avdødes identitet er ikke klar.

Adressen er torsdag ved 14-tiden fortsatt som et åsted å regne, og politiet er på stedet.

Politiet kan heller ikke si noe om det er bilens eier som ble pågrepet på fv. 455 i Holum.

Det finnes ingen opplysninger om at barn eller andre var til stede da drapshandlingen fant sted. Politiet bekrefter at den drepte ble funnet inne i leiligheten. Politiet vil ikke kommentere om det finnes andre på adressen.

Det ble ikke foretatt evakuering av nabolaget som følge av hendelsen.

Politiet vil ikke si noe om våpen som er brukt, eller var med da mistekte ble pågrepet.