Festmat: Trollongan (toåringene) koser seg med bær til forrett under festimiddagen til ære for nybygget. Foto: Privat
Storstue: Slik ser det nye bygget ut. Foto: Privat
Underholdning: Spillemennene Tor Helge Løseth på trompet og Kjetil Tønnessen på gitar. Foto: Privat

Tirsdag 19. januar hadde vi stor markering og fest i forbindelse med åpning av nytt bygg for 1— og 2 åringene i Skinsnesheia barnehage. Endelig skulle vi erklære det 570 kvadratmeter store bygget for åpnet. I den anledning var leder av barnehageenheten Torill Hinna, og rådgiver Tove Mydland invitert til å foreta den høytidlige snorklippingen. Små og store hadde pyntet seg, og det ble masse flott underholdning. Showet startet med allsang av Løveloven og introduksjon av selveste Kongen. Deretter fikk vi besøk av tidligere Miss Norway og hennes sønn som var på jakt etter barnehageplass, til stor begeistring fra både små og store. Endelig var det klart for de tre eldste basene som skulle i aksjon på scenen. Femåringene har klovn som tema, og de opptrådte med en flott klovnesang, leste dikt og gjorde klovnestreker med å lure ei kake opp i ansiktet til Jarle. Fireåringene sang en nydelig vennesang og fikk alle med på ei regle. Til slutt var det treåringene som sang en spennende indianersang og alle ventet i spenning på hva som ville skje med bjørnen. Alle frydet seg under den flotte underholdningen og det var masse latter og god stemning.

Deretter var det klart for tre retters festmåltid bestående av frukt og bær til forrett, kylling, potetmos og grønnsaker til hovedrett og gele til dessert. 3-, 4- og 5-åringene spiste sammen på langbord, mens 1- og 2 åringene spiste i sine vante omgivelser på smårom.

Skinsnesheia barnehage har drevet i ti år nå, og det nye småbarnsbygget er en satsning på de aller minste. Målet med det nye bygget er et tilpasset og funksjonelt bygg tilpasset de minstes behov for tumleplass, nærhet og ro. I tillegg har det nye bygget bidratt til at det nå er ekstra god plass for de tre eldste basene i det gamle bygget, så dette løftet har kommet alle til gode. Vi gleder oss til mange fine år i begge byggene.

Torunn Berentsen

og Karen M. Thomassen